Mika Aaltola pelottaa poliittista samanmielisten kuplaa

Hesari on ottanut tavakseen julkaista Mika Aaltolaa mustamaalaavia kirjoituksia, joihin on otettu ”todisteiksi” nimettömien ”lähteiden” analyysiä Mikan sopimattomasta käytöksestä tutkijan roolissa. Aaltola on vasemmistoyhteisöllemme kova pala purtavaksi; Valkoinen älykäs ja karismaattinen mies, joka on noussut kansan suosioon omalla työllään.

Kuten Hesarin kolumnissa katkerasti todettiin ”nainen ei pystyisi olemaan vastaavanlainen mustahevonen”. Mikan fanikunta on kuitenkin enimmäkseen naisia, mutta ilmeisesti Mikan suosio on kuitenkin jotenkin valkoisten miesten ja heidän rakenteidensa syytä.

Aaltola ei ole vain stereotypia heidän vihaamastaan ilman uhriutumista menestyneestä hierarkiassa korkealla vaikuttavasta miehestä, vaan hän myös kritisoi jyrkästi aiempaa Venäjälle kumartelua ja tutkijoiden vaientamista. Kaikista järkyttävintä on, että hänelle patriotismi ei tarkoita kaikkeen maailman pahuuteen syyllistä miesten valtarakennelmaa, joka on poltettava, vaan hän suhtautuu miehen asemaan yhteiskunnassa rationaalisesti ”Patriotismi tulee sanasta isänmaa. Isyys ja isänmaa liittyvät toisiinsa. Poika tarkoittaa toivoa, mutta maallakin pitää olla toivoa.”

Hesari oli paniikissa haastatellut Aaltolaa vasemmistolle tärkeistä teemoista, kuten sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja turvapaikan hakijoista. Tulos oli yhtä karmaiseva kuin oletettua, hänellä oli neutraali kanta useimpiin kysymyksiin ”ei samaa eikä eri mieltä”.

Vaikka kysymysten perusteella ei pysty tekemään johtopäätöksiä Aaltolan arvomaailmasta, Hesari toteaa ”yleisesti hänen arvioidaan ajattelevan porvarillisesti”. Mitään lähdettä tai muutakaan todistusaineistoa väitteen tueksi ei ole, mutta jos oletettu tieto on tarpeeksi järkyttävä, todistustaakkaahan ei silloin tiedon levittäjällä ole.

Aaltola oli gallupeissa noussut vasemmiston oman ehdokkaan Haaviston ohi, joten syytäkin paniikkiin löytyy. Aaltola tuskin olisi painostettavissa hyväksymään mitä tahansa epätieteellistä hömpää yhteiskunnan agendaksi ja hän tuskin sivuuttaisi noin vain muiden tutkijoiden arvioita vaikkapa Suomen talouden tilasta. Monelle poliitikolle, jonka menestys perustuu hataraan valehteluun omalle seuraajaporukalle, kauheinta mitä voisi tapahtua olisi juurikin älykkään ja lahjomattoman tutkijan nousu kansan tiedon ja luottamuksen ykköslähteeksi.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009154696.html

+8
Sofia Syväoja
Oulu

Viidennen vuoden lääketieteen opiskelija Oulun Yliopistosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu