Pahoinvointivaltio

Valvirasta esitettiin pyyntö, että suomalaiset vähentäisivät alkoholin juomista, koska terveydenhuollon työntekijävaje on hälyttävä, eikä ylimääräisiin tapaturmiin ole siten resursseja.

Sotealan kriisi on erinomainen esimerkki siitä, millaiseen katastrofiin tulontasauksen ympärillä pyörivä yhteiskuntamme johtaa.

Korkean koulutuksen mahdollistaman sivistyksen ja totuuden tavoittelu on kadonnut. Ponnistelu ja itsekuri on menettänyt merkitystään eikä työn vuoksi pinnistelijötä enää löydy riittävästi.

Koulutuksen ja sivistyksen julkisia menoja on surutta leikattu sosiaaliturvamenojen kustannuksella. Yhteiskuntamme heikoimmista, vakavasti sairaista, ei enää pystytä huolehtimaan, koska huippuammattilaisista ja uudesta tiedosta on rajua puutetta.

Yhteiskunnassamme tulontasauspolitiikka on aiheuttanut hedonismin siirtymisen kärsivien auttamisen edelle ja tätä kutsumme hyvinvointivaltioksi.

Hyvinvointivaltio on oiva nimitys tuottamaan meille hyvää omaatuntoa, mutta sen käyttäminen yhteiskunnasta, jossa epämukavia asiota kuten työtä välttellään kärsivien kustannuksella on moraalitonta.

Nykyinen järjestelmä, joka perustuu Pekka Kuusen hyvinvointivaltio-ideologiaan 1960-luvulta on osoittautunut epäonnistuneeksi. Sosiaaliturva ei ole edistänyt työllisyyttä ja kansantulon kasvua, kuten hän toivoi, vaan luonut työelämän ulkopuolelle syrjäytyviä ihmisryhmiä. Syrjäytyneisyys on johtanut pahan olon kasvamiseen, eikä ole täysin sattumaa, että Suomi on huumekuolemien kärjessä Euroopassa, yli 80% kuolleista eli toimeentulotuella.

Päättäjien on nyt otettava rohkeita askelia tulontasauspolitiikasta kohti työhön kannustamista. Koulutuksen, tieteen ja työn arvostus on nostettava huippuunsa. Pärjätäksemme valtiona ja pitääksemme kaikkein heikoimmista huolta me tarvitsemme enemmän huippuammattilaisuutta, jonka kehittäminen on mahdollista vain tulontasauksen sijaan panostamalla koulutukseen ja kannustavaan veropolitiikkaan.

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu