Politiikkaa lihansyönnistä ja sen riskit

Keskustan kansanedustaja hehkutti juuri julkisesti ruokavaliota, jossa syödään yli kilo lihaa vuorokaudessa, ja rehut jätetään eläimille.

Vihreiden aktiivi taas levitteli somessa kuvaa verisestä ihmisestä lautasella, pyrkien assosioimaan lihansyönnin elävämmin murhaan.

Mielipiteensä voi toki ilmaista rehellisesti, mutta esimerkiksi tieteen kieltäminen aivopesuun viittaamalla on vastuutonta kansanedustajalta. Liiallisen lihansyönnin tiedetään olevan yhteydessä kohonneeseen riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja suolistosyöpään.

Traumatisointiin ja syyllistämiseen perustuva vihreiden kampanjointi taas altistaa lapsia ja nuoria hengenvaarallisille syömishäiriöille.

Oikeanlainen monipuolinen ravitsemus on tärkeä osa jokaisen ihmisen terveyttä, ja radikaalilla poliittisella kampanjoinnilla voi olla ikäviä vaikutuksia useiden ihmisten pitkän ajan terveyteen. Toivoisinkin poliitikkojen jättävän julkisen ravitsemuskeskustelun alan ammattilaisille tai vähintään pitäytyvän tutkitussa tiedossa mutu-tieteen ja syyllistämisen sijaan.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu