Rehellistä luonnonsuojelua valheiden ja sosialismin sijaan

Vihreät pyrkivät toistuvasti esiintymään julkisuudessa luontopuolueena ja ympäristöpuolueena. Kaikki, jotka vastustavat heidän ehdotuksiaan he leimaavat luonnontuhoajiksi.

 

Tämä on kuitenkin täysin ristiriidassa tosiasioiden kanssa. Vihreiden aiheuttaman myyräntyön vuoksi Suomi on edelleen riippuvainen fossiilisista saastuttavista polttoaineista ja Suomen hiilinetraalius tavoite on paljon kauempana siitä mitä se voisi olla ilman heidän työtään.

 

Reilun kymmenen vuoden aikana puolueesta on kehittynyt Suomen sosialistisin puolue sillä kustannuksella, että ilmaston ja luonnonsuojelu on saanut jäädä lähinnä brändiksi. Jatkuva kamppailu valtion menojen lisäämiseksi on ollut poissa muun muassa siitä rahoituksesta, joka olisi voitu käyttää tieteeseen ja puhtaan teknologian kehittämiseen.

 

Heidän ajamansa ennallistamislaki on jälleen yksi keino lisätä sosialismia; mikään määrä luonnonsuojelua ja ennallistamista ei riitä, jos sitä ei tehdä juuri heidän haluamallaan tavalla, eli käytännössä sosialistamalla metsien päätäntävallan. Olisi täysin mahdotonta, että metsänomistaja suojelisi itse omaa metsäänsä esimerkiksi korvausta vastaan, koska sosialistille kateus on kantavin voima. Oleellista siis ei ole suojellaanko vai ei vaan sosialismin lisäys.

 

Globaalien ilmastoon ja luontokatoon liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi tärkeintä olisi ollut lisätä tiederahoitusta merkittävästi tällä hallituskaudella. Aihe ei kuitenkaan ole kiinnostanut vihreitä, vaan paljon tärkeämpää on ollut intersektionaalisestä feminismistä pöhiseminen, joka käytännössä on vain marxismin jatke uusissa vaatteissa vailla mitään tiedepohjaa.

 

Kaikkien luontoarvojen ja periaatteiden myyminen oman sosialistisen ihannemaailman kustannuksella on toki sallittavaa. Me tarvitsemme kuitenkin uuden luonto- ja ilmastopuolueen, jolle luontoarvoilla on jotain merkitystä.

+12
Sofia Syväoja
Oulu

Viidennen vuoden lääketieteen opiskelija Oulun Yliopistosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu