Rydmankohu kertoo nykyajasta – totuutta tärkeämpää on näytelmä omasta moraalisesta paremmuudesta

Wille Rydman ilmoitti tänään, että tutkintapyyntöä HS:n julkaisusta ollaan valmistelemassa. Reilu viikko sitten Helsingin Sanomissa Rydmanista julkaistu uutinen ”järkytti”, mutta nostatti myös paljon kysymyksiä. Kaikki syyttäjät olivat kasvottomia eikä heillä kenelläkään ollut mitään todisteita tapahtumista. Rydmanilla taas oli paljonkin todisteita siitä, että useat väitteet, joita hänestä esitettiin eivät pitäneet paikkaansa.

Harva edes Rydmanin omassa puolueessa kyseenalaisti julki tulleita väitteitä. Ilmiö totuuden toissijaisuudesta ei kuitenkaan ole uutta.

Nykyfeminismi ja siten myös vasemmistopuolueet vihreät mukaan lukien ovat jo kauan nojanneet tieteellisten tosiseikkojen kieltämiseen. Tiede oli kiva ja kiinnostava juttu niin kauan kun huomattiin, ettei se aina tuotakaan toivottuja tuloksia. Esimerkkeinä vaikkapa tutkimukset, joiden mukaan maissa, joissa naiset saavat vapaasti valita minne aloille he hakeutuvat opiskelemaan, he hakeutuvat entistä enemmän matalapalkkaisille aloille. Tällaiset tutkimukset, jotka eivät edistä vasemmiston omaa agendaa, johon kuuluu miesten mustamaalaaminen alistajina, kielletään väittämällä niitä propagandaksi. Vain tutkimukset, jotka todistavat naisten alistettua asemaa ovat toivottuja, niiden mainostaminen tarjoaa mahdollisuuden esiintyä moraalisesti hyvänä ihmisenä, ”heikkojen” puolustajana patriarkaattia vastaan.

Rydmanista julkaistut väitteet olivat vasemmistofeministeille sopivia, miesten sortajuutta ”todistavia” uutisia. Varmasti täysin sattumalta jutun kirjoittaja oli myös ”naisvihaa” vastaan taisteleva feministi. Rydmanin jyrkkä tuomitseminen julkaisun perusteella oli erinomainen keino osoittaa kaikille omaa moraalista paremmuutta. Ennen tuomitsemistaan harva oli kiinnostunut odottamaan Rydmanin aloittamia oikeustoimia, jotka saattaisivat tuoda uutta tietoa tapahtumista.

Aiemmin eräs vasemmistoliiton kansanedustaja on kertonut, että hän ”haluaisi nähdä patriarkaatin palavan”. Ehkä tämä on nyt sitä patriarkaatin polttamista. Väärin ajattelevat miehet on nyt helppo onnistuneen kohun jälkeen yksitellen ajaa pois johtavilta paikoilta vastaavilla taktiikoilla.

Ihmiset tekevät usein päätöksiä tunteen, eivät tiedon perusteella. Siksi myös niin monelle populistille oli huomattavasti kannattavampi vaihtoehto pyrkiä kohun kautta herättämään mahdollisimman paljon positiivisia tunteita omasta moraalisesta paremmuudesta. Totuutta ei liene edes tarpeen selvittää, irtopisteet on jo jaettu.

+27

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu