Ympäristöministeriö lakkautettava – byrokratian rahat oikeaan ympäristönsuojeluun

Ruotsissa lakkautetaan ympäristöministeriö. Vasemmistopuolueet niin Suomessa kuin Ruotsissakin ovat järkyttyneitä, kuulemma ilmasto- ja ympäristökysymykset ovat uhattuina.

 

Tuo on kuitenkin suoraa valehtelua kansalle. Se että ympäristöministeriö ja maa-ja metsätalousministeriö yhdistyvät ei heikennä ilmaston ja ympäristön suojelua, etuna on kuitenkin erittäin merkittävä säästö kun ministeriöiden toiminta siirtyy saman hallinnon alle.

 

Vasemmistossahan tämä on suru-uutinen, koska hallinnossa on hyvätuloisia korkeita virkoja kaikille sosialistikavereille. Tämä turhasta byrokratiasta luopuminen on kuitenkin juuri sitä politiikkaa, jota myös Suomi kaipaa; pelkkä ympäristöministeriön hallinto maksaa Suomessa 70,2 miljoonaa euroa vuodessa.

 

Ministeriöiden yhdistäminen on erittäin käytännöllinen ratkaisu, jolloin saadaan tuottavan työn osuutta lisättyä. Uhriutumipolitiikalla hallintoa on turha puolustaa enää, koska kaikki turha hallinto on poissa käytännön luonnonsuojelutyöstä, joten nämä ”luonnonsuojelijat” vain yrittävät pedata itselleen kivoja tulevaisuuden virkoja.

 

Muutos ja ratkaisut ovat muualla kuin hallinnossa, joten päättäjien on oltava rohkeita kalliita virkoja karsittaessa.

+7
Sofia Syväoja
Oulu

Viidennen vuoden lääketieteen opiskelija Oulun Yliopistosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu