A-studiosta Omenatragedian käsittelijänä vielä kerran.

Kun tänään tuli uutinen yhden pidätetyn vartijan menehtymisestä haluan vielä palata kritiikkiini A-studiota kohtaan.

Menehtynyt vartija liittyi Avarnvartijoiden pahoinpitelytapauksiin asemilla josta uutisoitiin joitakin viikkoja ennen Ison Omenan tragediaa.

   Kun Omenan tragedia tapahtui oli Avarnin pahoinpitelytapausten ketju jo valmiiksi kuohuttanut mieliä. Siinä mielessä oli loogista että Sannikka käsitteli molempia tapahtumia ohjelmassaan.

On selvää että yhtäkkiä kansakunnan eteen on nostettu räikeässä valaistuksessa ja hirveiden uutisten kautta iso yhteiskunnallinen ilmiö.

Haluan blogini kautta painottaa ja osoittaa että Sannikan tiimin lähestyminen asiaan ja paneeliin nopeasti kutsuttujen ihmisten kirjon koostumus kertoo ikäviä asioita ohjelmatoimituksen arvostelukyvystä.

Minun mielestäni ohjelmaan olisi pitänyt kutsua joku pappi ja ennenkaikkea tutkijoita. Ohjelmassa oli kaksi poliitikkoa joista toinen entinen poliisi. Lisäksi neljä muuta henkilöä jotka edustivat kurinpitoinstansseja. Näitä olivat molempien tapetilla olevien firmojen johtajat sekä yksi tunnettu vartijakouluttaja ja yksi poliisin edustaja.

Kaikki ohjelmassa oleva sisältö oli kuohuttavaa ja provosoivaa.

Miksi A-studiolla ei tullut mieleen kutsua tutkijaa tai yhteiskuntatieteilijää joka olisi voinut puhua ilmiöstä vartijaväkivalta ( ja  poliisiväkivalta) käsitteitä avaten? Miksi ei ollut pappia vaikka pappien koulutukseen kuuluu kriisitilanteissa kommunikoiminen?

Miksi ”syyllinen taho” eli Avarn-  ja Securitasjohto ja tunnettu ( myös kovaotteisuuden tuomisesta yhteiskunnan ostamiin vartijapalveluihin ) vartijakouluttaja olivat paikalla yliedustettuina eikä ketään jolla on kokemusta uhrin asemasta esim surullisenkuuluisan Stop Töhryille-kampanjan aikana?

Minusta A-studio oli rakennettu kuohuttamaan juuri siksi että se niin läpinäkyvästi oli luotu jotta vartijafirmat ja koko kuribisnes saisi tehdä puolustautumismanööverin. Mm oli näiden tekemä tai näitä myötäilevä mainosvideo missä mallivartija sai mainostaa hymy suussa kolleegojaan.

Koko konsepti kääntyi itseään vastaan. Avarnpomo etänä jostain Floridasta ei osoittanut minkäänlaista syyllisyyttä tsi itsekritiikkiä eikä myöskään Jari Stolt.

Jos A-studio olisi pyytänyt paikalle tutkiijoita ja papinkin olisi ohjelma ollut tilannetajuisempi.

Minusta A-studion henkilövalinta sekä helppous tavoittaa nämä henkilöt niin nopealla aikataululla kääntyi hyvin edustetun mutta sulkeutuneella puolustuskannalla olevan kuribisneseliitin toimesta kentällä toimivia vartijoita vastaan sekä tilanteen rauhoittumista vastaan.

Minusta A-studion toimitus voi miettiä automaatioitaan ja sitä miksi he eivät kutsuneet tutkijoita paikalle. Vaikka oikeisto nykyään vainoaa tutkijoita ovat he välttämättömiä. Tieto rauhoittaa. Jos mediassa vain konfliktien osapuolet esiintyvät ja vielä  epätasapuolisesti niin se ei rauhoita tällaisten tragedioiden äärellä.

Nyt in yksi Avarnvyyhdin pidätetty menehtynyt. Taitaa olla sillä firmalla aika ruveta oikeasti vastuulliseksi toimijaksi.

Ja tutkijat esiin.

Kiitos.

 

suburbian
Sitoutumaton Vantaa

https://twitter.com/lottokuponki?t=qFRukS0UCtg6qVcPqXa8Aw&s=09

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu