Elokapinan asiakeskeisyys kontra kulttuurisotavulgaristit

Elokapinan tavoitteet ovat selkeitä. He vaativat hallitukselta radikaaleja ilmastotekoja ja haluavat muistuttaa suurta yleisöä ilmastohätätilasta jotta poliittista painetta muodostuisi sen huomioimiseen.

Elokapina on ollut mediafokuksessa katusulkuaktion ansiosta ja heistä on piirtynyt kuva jota vasten voi peilata muita liikkeitä.

Tässä siis mietteitäni muista liikkeistä suhteessa Elokapinaan.

Äärioikeisto ja vasemmisto näyttäytyvät kovin samanlaisilta kun niitä tarkastelee Elokapinan rinnalla.

Äärioikeisto on tietyn poliittisen ja demograafisen piirin hippiliike.  Sitä kiinnostaa kultuurinen protestointi ja kiistely symboleista.

Vasemmisto ja äärioikeisto kiistelee samoista suojatieraidoista tai lakupapereista ja rakastavat profiloida itseään moisen trivian kautta. Ziljoonasti energiaa laitetaan johonkin intiaanipäähineeseen tai kunkin poolin symbolisotiin.

Persutkin ovat välttämättä halunneet luoda itselleen symbolivärin kun vasemmistolla on eri punaisen sävyt . Melko rihkamamaiselta tuntuu vailla merkityksiä oleva signaaliväri keltainen kun peilaa sitä Elokapinallisten niukkaan ulosantiin, esim pakkauspahville kirjoittettuihin kyltteihin.

Elokapina ei käy kulttuurisotaa mutta saa kulttuurisodan näyttäytymään naurettavalta ja aikansa eläneeltä kuplalta ja osoittaa että äärioikeisto on lähellä vasemmistoperinnettä.

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu