Mastodoniin siirtymisestä
Pääsin aikoinani todella nopeasti sisään Twitteriin ja nyt sama tuntuu tapahtuvan Mastodonissa.
En voi kieltää etteikö tuottaisi tyydytystä kun Twitter mainoksineen ja algorytmeineen jää pienemmälle käytölle.
Vierotus on aina hyvä asia.
Syksy on hyvää aikaa erilaisille muutoille ja elämäntaparemonteille.
”Pääsin aikoinani todella nopeasti sisään Twitteriin…”
– Mahtanen edustaa toista ääripäätä. Minulla on sähköpostissani edelleen tervetulotoivotus 9.1. 2017: ”Olemme iloisia siitä, että liityit palveluun.”
Seuraavana päivänä sain uuden viestin: ”Tuomo Kokko, tiedätkö, kuinka twiitata?”
En tähän päivään mennessä ole osallistunut twitter-keskusteluun missään roolissa siitä huolimatta, että liki kuusi vuotta sitten ilmoittauduin mukaan. Tietenkään en ole voinut välttyä lukemasta erilaisia viserteitä (tweet), joita media tuo silmieni eteen. On sitä siinäkin!
Ilmoita asiaton viesti
No voi. Luulen että olet menettänyt jotain. Näissä on oma svenginsä. Ihan muodon takia niihin on kiva osallistua niinkuin muihinkin uusiin ” muotitansseihin”.
Ilmoita asiaton viesti
Minäkin liityin Twitteriin joskus muinaisuudessa, mutta en koskaan ryhtynyt kirjoittelemaan, koska tuntui siltä, että tuollainen lyhyen muodon (melko aggressiivinen) pikaviestintä olisi liian hektistä minulle. Tuntui siltä, että jokin rauhallisempirytmisempi (ja oletettavasti asiallisempi ja asiapitoisempi) viestintä toimisi paremmin. Olen kyllä lueskellut twiittejä silloin tällöin, mutta sama haluttomuus lähteä mukaan ”twiittisotaan” on jatkunut.
Ilmoita asiaton viesti
Vuosia sitten perustin Twitter-tilin ihan vaan itsekeskeisesti varatakseni nimen. Yhtään twiittiä en ole kirjoittanut. Nyt en enää löydä tiliä, se on ehkä lakkautettu.
Tämän Mastodonin kanssa voisi ehkä tehdä saman, mutta ohjeet vaikuttavat epäselviltä. Toisaalta sanotaan, että voi seurata ketä tahansa käyttäjää, ja toisaalta pitäisi liittyä johonkin serveriin, joilla on kullakin omat sääntönsä. Serveri-luettelosta ei löydy suomenkielistä tai sopivaa englanninkielistä vaihtoehtoa. Ei ole selvää, ollaanko Mastodonissa omalla nimellä vai nimimerkillä ja pitääkö olla kuva.
Elämäntaparemontin aiheellisuudesta olen ehdottomasti samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Luulen että sinne on kuin onkin helpoin siirtyä Twitterin kautta. Kun hakee jonkun suositun Twitteristin profiilia saa hänen seuraajiaankin kaupan päälle.
Mutta tosiaan sekavaa on kun palvelimia on monia. Osa maksullisis, mikä kyllä on ymmärrettävää.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri perustin oman mastodonttitilini, oli ehkä askel ulos Twitteristä, jossa on tullut vietettyä aikaa luvattomankin paljon. Ja jos sieltä lähden, viime töikseni blokkaan Muskin.
Ilmoita asiaton viesti
https://mastodon.nu/@lottokuponki
En löytänyt sinua.
Ilmoita asiaton viesti
Näkyy Elon Musk uhkailleen sananvapaudella twitterkäyttäjiä. Epäilemättä osa käyttäjistä ei tykkää sellaisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kun sananvapauttaa käytetään läntisten demokratioiden kaatamiseen on hyvä poistua kohteliaasti ettei itse sotkeudu asiaan.
Ilmoita asiaton viesti
En keksi miksi pitäisi kertoa olevansa samaa mieltä kenenkään kanssa, joten tviittaan jos olen eri mieltä. On alkanut olemaa aika paljon kommenteissa ”rajoittaa tviittinsä näkyvyyttä” ilmoituksia. Käynkö mää hermoon vai mitä toi ilmoitus tarkoittaa? Mastodonia en ole kokeillut. Varmaankin heitettäisiin pihalle alta aikayksikön.
Ilmoita asiaton viesti
Miksiköhän luulet että sinut heitettäisiin ulos? Ei vaikuta todennäköiseltä.
Ilmoita asiaton viesti
Joskus menin Twitteriin avaukseen.En muista enään miten homma suoriutui,mutta kirjoitusoikeutta minulla ei ollut.Eli luin Twitter tekstejä.Sitten tuli aika ajoin ilmoituksia,että Twitter tilin on suljettu ja ota yhteyttä plaap plaap.En tehnyt mitään ja taas myöhemmin pääsin Twitteriin.
Ilmoita asiaton viesti
Ylipäätään kaikki digitaalinen on vähän oikukasta. Ainakin minä boomerina koen noin. Onneksi on vielä reaalimaailma tuossa rinnalla🤓
Ilmoita asiaton viesti
Oikeiston itsepetos on massiivista. Oikeisto itse lakkauttaa itseään. Jäljelle jää fasismi.
https://mastodon.nu/@lottokuponki
Ilmoita asiaton viesti
Kun Twitteriin nyt pääsi sovelluksen kautta gmailin tunnuksilla, niin olen lukenut sieltä mm. väittelyä siitä, onko 2. lk kokeessa ok poistaa puoli pistettä, kun kertolaskussa numerot ovat ”väärin päin”.
Sovellus ehdotti minulle mm. jonkun luetun ymmärtämisessä heikosti suoriutuvan twiittiä, jossa kahden Iltalehden otsikon välillä oli hänen mielestään ristiriita, kun ydinasepelote ja ydinaseiden sijoittaminen Suomeen ovat kai hänen mielestään sama asia.
Noin viikko sitten Vasemmistoliiton Anna Kontula maalitti erään miehen, joka joutuu maksamaan elatuksia lapselle, jonka isä hän ei ole. Kontula alkoi peruutella ”Yksityisasian kommentointi” ym. perusjargoni, mutta myös selitteli, kuinka hyvä laki on tällä hetkellä (hän itse oli sitä säätämässä).
Ilmoita asiaton viesti
No nyt meitä on kaksi joille twitter ei ole mieluinen. Twitterin idea on lisätä vastakkainasettelua jotta vakaat demokratiat hajoaisivat käsiin.
Ilmoita asiaton viesti
Tere Sammallahti kertoi omista alustan vaihtamiseen liittyvistä kokemuksistaan Ivan Puopolon videolla. Myös Mastodon mainittiin. Hänen loppupäätelmänsä oli kai se, että johtava alusta on aina johtava alusta, johon kaikki kuitenkin haluavat. (https://youtu.be/pFKuWP_4agk, kohdassa 16:10-17:00)
Ilmoita asiaton viesti
Riippuu mitä hakee. Mastodonista on helpompi löytää kv kirjoittajia ja eri alojen edustajia.
Eikä ilmapiiri ole riitaisa.
Ilmoita asiaton viesti