Oikeiston kritiikkiä

Usan republikaaneilla näkyy ristiriitaisuus johon usein törmää myös Suomessa.

Kongressissa he ovat vastustaneet koronaelvytyspakettia (America Rescue Plan) joka leimautuupresidentti Bidenin projektiksi.

Twitterissä samat vastustajat kehottavat kannsttajiaan hakemaan tukea ikään kuin tuen myöntäjinä.

Kotimaassamme on jatkuvasti vastaavia ilmiöitä. Monien oikeistolaisuus on kokonaan putsattu pois siitä syvällisyydestä mitä vastuunkanto ja itsereflektio  tuo. Ongelma on että oikeiston syvällisyysvaje rampauttaa itse oikeistoa.

Suomessa minulle tulee mieleen K-kaupan Mikko Helanderin taannoinen vulgaarioikeistolainen sometoiminta jota hän ei koskaan ole jälkeenpäin kanceloinut.

Hallitus jota Helander helpoin sanakääntein ja suurella pääjohtajan näkyvyydellä  on mollannut on myöntänyt kunnille mittavia koronatukia. Näillä tuilla kunnat ovat järjestäneet ostosapua missä riskiryhmäläiset ovat saaneet tilata, yllätys yllätys, K-Citymarketeista päivittäisostoksia kotiinsa.

Päivittäistavarakauppa on nostanut tuloksiaan korona-aikana, erityisesti K-ketju.

Oikeiston tapa viestittää kansalaisille että hallitusta eli viime kädessä yhteiskuntaa saa ja kuuluu pommittaa ala-arvoisilla vedoilla ilman minkäänlaista pohdintaa ja itsereflektiota tulee vähitellen rapauttaman oikeistolaista minäkuvaa.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu