Pientä rukkausta epäsymmetriaan

  • Oululainen Junes Lokka on tänään tuomittu sakkorangaistukseen kunnialoukkauksesta.  Hän on julkisessa ja julkiseksi tarkoitetussa puheessa kutsunut jotain henkilöä uusnatsiksi ja uusnatsin näköiseksi.

https://yle.fi/uutiset/3-12237042?s=09

Minun pari iltaa sitten saamani syvä kriisi tällä Puheenvuoropalstalla liittyy osittain juuri siihen syvästi toivottomaan ja epäreiluun vallankäyttöasemaan jonka Johanna Vehkoon saama tuomio samaisen Lokan kutsumisesta natsipelleksi on asettanut kaikkeen keskusteluun missä edes liikutaan lähellä natsismia aiheena.

Keskustelijat ja tahot jotka eivät pidä  ilmiöstä natsismi puhumisesta tai muista oikean poliittisen laidan ääreisyyksien ruotimisesta ovat voineet Vehkoon tuomion luoman  asetelman voimaannuttamina ja siitä rehvaannettuina tulla heittelemään monenlaista tekoironista ja tekovitsikästä natsinimittelyä kommenttipalstoille jos on ollut puhe erilaisista oikeistoilmiöiden huonoista puolista.

He ovat kiusaamis- ja alistamismielessä hieroneet äärioikeistokriittisten naamaan tuomioistuimen vahvistamaa asetelmaa jossa natsiksi itseään kutsuvaa ei saa kutsua natsiksi mutta natsismiin vähemmän huolekkaasti suhtautuvat saavat vapaasti leikkiä termillä.

Minä olin kirjoittanut pari heikkotasoista blogia tunnetusta henkilöstä jonka valintoihin olin pettynyt.

Eräänlaisten humorististen aasinsiltojen kautta ja sellaisella vauhdikkaalla heittäytymisellä jota itsekin paljon harrastan ja johon suorastaan usein blogeissani ja kommenttiosioissani yllytän eräs kanssakeskustelijani tuli heittäneeksi repliikin : ” Sittenhän ………… on natsi”, viitataten siis nimeltä julkisuuden henkilöön josta olin valitusvirsitekeleeni rustannut.

Natsisana on todella pelottava meille jotka olemme olleet tyrmistyneitä Johanna Vehkoon saamasta tuomiosta.  Ja niille jotka iloitsevat Vehkoon saamasta tuomiosta se on hauska ase jolla kiusata ”suvakkeja”.

Minä sain paniikkikohtauksen ja jouduin sekä pelkotilaan siitä että mitä minulle käy kun hallinnoimassani ketjussa julkisuuden henkilöä kutsutaan natsiksi että syvään tyrmistykseen kanssakeskustelijani vedosta.

Lisäksi kyseinen henkilö ei suostunut poistamaan pyynnöstäni kommenttia eikä pyynnöstäni poistumaan. Sitä en vieläkään ymmärrä koska se ei ole hänelle tyypillistä huonotapaisuutta.

On väärin olla opettelematta käyttämänsä alustan teknisiä asennuksia esim sitä mistä kommentti poistetaan.

Olen monella tavalla huolimaton ja helposti keuliva kirjoittaja. Olenkin poistanut alustalta blogini. Osa on roskakorissa eli uudelleen avattavissa.

Minulle on ollut tavattoman hieno lahja tässä seinäänajossa se että Junes Lokka heti pari päivää kolaroimiseni jälkeen sai itse tuomion natsinimittelystä. Suomen oikeuslaitos ei ole kokonaan heidän puolellaan jotka yrittävät relativisoida natsismia ja käyttää sitä vitsailuna eikä valikoivasti heitä vastaan jotka nostavat Suomessa olevan todellisen natsismiongelman pöydälle.

En ollenkaan usko että kanssakeskustelijani halusi minua oikeuteen siitä että hallinnoimassani blogissa kutsuttiin julkisuuden henkilöä natsiksi. Mutta minulle tuli paniikinomainen pelko näin käyvän.

Olen itse tyylilajini valinnassa ottanut riskejä. Olen itse provosoinut ja keulinut.

Tällä alustalla on selvä persuhenkisten dominanssi jota myös Johanna Vehkoon saama tuomio on voimaannuttanut ja rehvaannuttanut. Itse olen valinnut taisteluni minua ei ole kukaan tänne pakottanut.

Olen ollut ylpeä siitä etten poistele kommentteja vaikka ne usein tuntuvat kohtuuttomilta tai agressiivisilta.

En tiedä mihin suuntaan kirjoitteluni tämän jälkeen kehittyy. Olen saanut muistutuksen siitä että varovaisuus kannattaa. Provosoiva tyyli vetää provokaattoreita puoleensa.

En ole vielä kypsä avaamaan kommenttiosastoa.

 

+9
suburbian
Sitoutumaton Vantaa

https://twitter.com/lottokuponki?t=qFRukS0UCtg6qVcPqXa8Aw&s=09

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu