Poliisi ja oikeistoliikehdintä

Se että vastakkainasettelua ei sattuneista syistä ole syntynyt oikeistoliikehdinnän ja poliisien välille voi tuntua esim harvalukuisiata anarkisteista ja elokapinallisista ( joita poliisi jahtaa kovakouraisesti) epäreilulta ja toivottomaltakin mutta voi olla tärkeää yhteiskuntarauhan kannalta.

Oikeistoliikehdintä on nyt niin massiivista että olisimme Irlannin väkivaltaisuusasteessa  jos poliisi ei sympatisoisi jättirekoilla liikennettä sulkevia ja muuta oikeistoperäistä  protestointia harrastavia. Rähinät alkavat aina protestiaktioista ja ne eskaloituvat helpolla jos poliisi antaa pienintäkään aihetta olla vihakohde. Sitä se ei oikealle anna.

Mallia missä poliisista tehdään maali on kyllä bäckmannilaiset huuhtaset ym testanneet mutta he ovat niin huonosti ankkuroituneet suomalaiseen sielunmaisemaan etteivät ole saaneet toimintaansa leviämään pientä porukkaa laajemmalle.

Q-anonilaiset eivät myöskään Suomessa onnistu herättämään poliisissa antipatioita eikä halveksuntaeleitä.

Se että poliisi samaistuu oikeistoon myös silloin kun oikeisto järjestää suuria protesteja on fakta jonka kanssa saamme elää. Se faktan hyvä puoli tässä oikeistoradikalismin kulta-ajassa on yhteiskuntarauhan säilyminen. Huono puoli syvä melankolia joka valtaa meidät kaikki  jotka eivät tunne rekkamarsseja omikseen.

Kun Halla-aholaiset sanovat meille : uli uli, kuten he tekevät he osuvat aivan keskelle otsaa.

Vappu tuli, Sini sanoi uli uli.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu