Taidemaailman ja oikeistopopulistien vertailua

Oikeistopopulistit ja taidemaailma ovat kaksi tahoa joita Venäjän sotaisa valtaeliitti on käyttänyt hyväkseen.

Oikeistopopulistit kuten Salvini ja Marine Le Pen ovat edesauttaneet Venäjän statuksennostoa lännessä ja sen verkostoitumista vallan ytimeen.  Samoin taidemaailma.

Venäläiset oligarkit ovat pumpanneet rahaa taidemaailman huipulle koska se on ollut keino nostaa omaa statusta.

Venäjän osaston Venetsian biennaalessa piti olla Lavrovin tyttären kuratoima. Nyt se seisoo tyhjänä ja sen edustasta on tullut poliittinen alue jossa paikalliset poliisit vahtivat tilaa sallien mielenosoituksia. Se on poliittista aluetta aivat kuten Venäjän lähetystöjen edustat kaikkialla läntisessä maailmassa.

Taidemaailmalla ja oikeistopopulisteilla on erilaiset tavat kohdata karu todellisuus mikä paljastuu silmiemme eteen.

Siinä missä oikeistopopulistit ovat jääneet autoritääristen keinojensa vangiksi taidemaailma yrittää keskustella ja ottaa opikseen.

Facebook sensuroi epäedullista tai kriittistä sisältömateriaalia sananvapaudesta aina saarnaavista  oikeistopopulisteista. Kuvaa missä Marine Le Pen kättelee Putinia ei pysty julkaisemaan Facebookissa.

Minkäänlaista itsekritiikkiä ei ole kuulunut ”kristilliseltä” oikeistolta tai persuilta siitä miten on pelattu Venäjälle suotuisilla korteilla. Tuskin sitä edes käydään suljettujen ovien takana. Surullista.

Statuksen hankkiminen taidemaailman kautta on ollut valtavan tärkeä panostuskohde Venäjän valtaeliitille. Ja kun sen haittavaikutuksista nyt pyritään eroon on prosessin nimi se parjattu ”känselöinti”. Sitä eri instituutiot nyt tekevät ja se on välttämätön prosessi. Paljon ”känseloinnin” kritiikistä onkin koostunut putinsydämisten inhosta sitä kohtaan että läntisillä valtioilla on omien arvojensa suhteen itsesuojeluvaisto. On todella surullista että niin suuri osa oikeistoa on inhonnut tätä itsesuojeluvaistoa ja tehnyt siitä pilkkaa.

  Statusta sotaiselle Venäjän eliitille on hankittu investoimalla taidemusiikkiin ja kuvataiteeseen. Taidemusikiissa on saatu läntiset musiikkitalot panostamaan epäterveen paljon venäläiseen musiikkiin esim kansallisen tai ukrainalaisen musiikin kustannuksella. Suoraan Putinin lähipiirissä toimivia kapellimestareita yms on saatu hienoille palleille kaikkine sovinistisine elkeineen.

Kuvataide on sopinut taidemuodoista parhaiten sotaoligarkkien tarkoituksiin. Se johtuu läntisen kuvataiteen avoimesta luonteesta. On työläämpää saada näkyvyyttä aloilla joilla on sisäisiä hierarkioita, normistoja ja aukipuhuttuja koodistoja, esim tanssi. Teatteri ei sovi lainkaan rahalla ostettavaksi koska se perustuu tekstiin, mikä on aina aukiluettavissa.

Länsimaiden avoin ja ameebamainen nykytaidekieli on ollut meille itsellemme  väline omaan kulttuuriseen työstöön mutta myös kaikessa avoimuudessaan ja rajattomuudessaan helpoo tapa vulgaareille kgb- taustaisille vallasvenäläisille hankkia ihan toisenlainen valepuku itselleen.

Taidemaailma kaikkia suurempia instituutioita myöten on siis jo käynnistänyt prosessin missä känselöidään valepukuiset kgbhahmot ja heidän seurapiirinsä.

Mutta oikeistopopulisteilla ei ole näkynyt vastaavaa itsekeitiikkiä tai känselöintiä.

On lähetetty ”vaalitarkkailijoita” Venäjälle. On levitetty Venäjällä tuotettua feikkivideota muka jostain Ruotsin lähiöistä. On seurusteltu lämpimästi desanttidosentin kanssa. On ollut yhteisiä inhokkeja kgb-taustaisen venäjän valtaeliitin kanssa vähän liian päälle. On ollut liian pitkälle menevää ja likaisentyyppistä kampanjointia muita vähemmän putinina lelliviä kotimaisia poliitikkoja vastaan. Katupoikagansterius ja kovanaamaisuus on ollut jännästi huudossa äärioikealla. Ja vieläkin sieltä suunnasta saatetaan esim pilkata poliitikkoa joka osoittaa surua sodan julmuuksista ja jopa   leimata surun osoittamista vastuupoliitikolle epäsopivaksi.

Tiedän että kritiikin pitää tulla sisältä päin jotta se ei herättäisi puolustusreaktioita. Mutta sitä ei missään näy.

Lipponen ja Halonen eivät enää ole missään johtoasemassa puolueessaan. Halonen on myös kohdannut ja kommentoinut saamaansa kritiikkiä. Eli älkää raahatko heitä tänne kuten teillä oikeistopopulisteilla on ah niin paljastavasti tapananne  whatabouttaa. Ottakaa mallia taidemaailmasta. Känselöinti kannattaa.

 

 

 

 

+4
suburbian
Sitoutumaton Vantaa

https://twitter.com/lottokuponki?t=qFRukS0UCtg6qVcPqXa8Aw&s=09

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu