Uusi termi, olkaa hyvä

Taisi joku liikahtaa yhteiskunnasta kiinnostuneen yleisön mielessä vapun pelottavan autoterrorin ja sen mediaseurannan jälkeen.

Yle ja HS jätti mm tekijän puolueen nimeämättä uutisoinnissaan. Erokoista kriisiviestintää. Sanotaan että tekijä  on ollut aluevaaliehdokkaana mutta ei minkä puolueen sellaisena. Tekijä ei ollut yksin? Tämä asia jätettiin määrittelemättä.  Tällainen ei lisää turvallisuuden tunnetta kansalaisissa. Sen sijaan tulee tunne että mitä muuta media on jättänyt mainitsematta. Näitä tunneperäisiä epäilyjä kelluu pintaan ja tietoisuuteen.  On ollut hyökkäyksiä joiden raportointi ei ole ollut avoimen tuntuista.

Jokelan koulusurma taisi olla viimeinen tapaus jossa media selvitti teon poliittisia motiiveja.

Sitten on ollut liuta tapauksia joiden käsittely on jotenkin jäänyt ilmaan. Somessa on voinut olla viitteitä mutta mehän tiedämme ketkä hallitsevat somea. Pelottavien väkivaltatekojen jälkeen kansalaiset hakeutuvat valtamedia sivuille etsimään tietoa. Jos valtamedia tai tutkiva poliisi sitä pimittää tulee vainoharhainen ja turvaton olo.

Minä siis huomaan että osittain vainoharhaisia mietteitä syntyy ja se johtuu juuri median hyssyttelystä hetkellä jolloin pitäisi olla valmis tarjoamaan tietoa.

Ja keksin termin. Se vain syntyi itsestään. Termi on toksinen oikeistolaisuus.

Se että seuraava luettelo on vihjaava ja luultavasti osittain harha-ammuntaa johtuu siis median ja poliisin aiheen välttelystä ja tutkimatta jättämisestä.

Hyvinkään kattoammunta. Laajasalon murha. Kuopion miekkasurma. Saammeko tietää näistä kaiken? Onko media ja poliisi sokea toksisen oikeistolaisuuden suhteen?

Kuopion miekkasurman tekijä kuulemman mukaan poisti ja tuhosi somenäkyvyyttään ennen tekoa. Se sinänsä kertoo jotain. Ajallisesti lähellä tätä tapahtui Trollhättanissa oikeistojihadistinen miekkasurma. Lehdistöä ei kiinnosta. Poliisit ovat persuja ja kokoomuslaisia. Kansalaisten epävarmuus ja hälyttyneisyys ei kiinnosta. Se ehkä on vain väline poliittiten vastustajien heikentämiseen.

Oikeiston olisi käsiteltävä ihan vakavissaan niitä toksisia lieveilmiöitä jotka sen piirissä elävät. En myöskään ymmärrä oikeiston sinisilmäisyyttä enemmän tai vähemmän hurmoshenkisten lahkojen suhteen. Miksi houkutella lahkofraktioita puolueiden sisään?

Mitä sanotte termistä toksinen oikeistolaisuus?

 

+5
suburbian
Sitoutumaton Vantaa

https://twitter.com/lottokuponki?t=qFRukS0UCtg6qVcPqXa8Aw&s=09

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu