Väestönvaihtotermistä ja muita ajatuksia Hallen iskun tiimoilta

Termi väestönvaihto on natsistinen propagandaviritelmä, jota myös suomalainen äärioikeisto, esim järjestö nimeltä Suomen Sisu, on viljellyt.

Väestönvaihto ei sanana kuvaa esim väestön tai väestörakenteen muuttumista vaan aktiivista kertakaikkista yhden väestön korvaamista toisella. Koska tapahtuma on aktiivinen sillä on myös tekijä. Koko termi on luotu syyllistämään joko nimettyä tai nimeämätöntä tekijää. Lisäksi se tietysti pelottelee.

Sellaista natsista termiä ovat siis Suomeen lanseeranneet ihan median kuoliaaksi rakastamat persukat. Ja kun kansalle on opetettu syyllistävä väestönvaihtotermi siirrytään kätevästi, kuten PS toimitsija Riikka Purra aivan hiljattain siirtyi, väestönvaihtotermistä silmiä viattomasti räpytellen puhumaankin väestönmuutoksesta. Natsistinen syyllistäminen on jo suoritettu ja mehän vaan puhumme demografiasta, räps räps. Seuraavassa linkissä Purra vasta käyttää ensimmäistä liedennystä vaihdon korvaamista astetta passiivisemmalla vaihdoksella; sittemmin hän sujuvasti siirtyi väestönmuutostermiin jossa syyllistä ei enää ujuteta termiin.

Hallen natsiterroristi nimesi väestönvaihdon tekijäksi juutalaiset ja feminismin.

Olen aina ollut sitä mieltä että natsismin kyllä tunnistaa kun joku toimija sitä levittää. Natsismia kohtaan voi tuntea uteliasuutta ja siihen on syytäkin perehtyä. Mutta silloin kun sen tunnistaa ei pitäisi sitä tukea vaikka kuinka myyvässä paketissa sitä tarjottaisiin.  Suomalaisen median olisi vihdoinkin otettava natsismin uusi nousu vakavasti ja lakattava paapomasta natsismia sen uusissa paketeissa.

Ongelmallista on että persuläheiset tahot levittävät tai ovat levittäneet natsistista propagandakyhäelmäsanaa ” väestönvaihto”. Ongelmallista on että suomalaisen median edustajilla ei ala kellot soimaan kun kuulevat tuon sanakyhäelmän.

Lisään vielä linkkinä Sami Eerolan twiitin tai twiitiketjun missä lisää natsipropagandistisen sanakyhäelmän alkuperästä.

Avaan alle keskustelun aiheesta, koska en uudistuneessa palvelussa osaa sulkea keskustelumahdollisuutta. En kuitenkaan lupaa omaa aktiivista panosta mahdollisesti syntyvään keskusteluun perhesyistä johtuen.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu