Voiko poliisia potkaista takapuoleen?

Jos vaatii poliisia tutkimaan helposti selvitettävän rikoksen, kannattaa varautua kaunaan. Poliisi ei aina ole niin reilu ja oikeudenmukainen, mitä julkisuus antaa ymmärtää. Poliisin oikeus valikoida tutkittavat rikokset, antaa mahdollisuuden jättää tutkimatta rikoksia, joissa kantaja ei ole mieluinen jostain syystä. Poliisi voi myös ”värvätä” avukseen kansalaisia, jotka eivät aina osaa ajatella, mikä on oikein ja mikä väärin. Poliin tehtävä on valvoa lakia ja ehkäistä rikoksia. Käsitykseni mukaan poliisi jopa provosoi, josta seuraa väkivallan uhka, joka voi kohdistua myös poliisiin. Jos vaatii poliisilta toimia rikoksen sattuessa, ei siinä ole tarkoitus potkaista poliisia takapuoleen, vaan oikeutetusti pyytää selvittämään rikokseen syyllistyneet.

Jos poliisi loukkaantuu siitä, että on vaatinut rikoksen selvittämistä, voi loukkaantuminen kohdistua koko poliisikuntaan ja kaikkiin muihin joita saadaan värvättyä mukaan. Mielipiteet näkyy julkisesti, joita jokainen voi halutessaan seurata. Poliisit ovat mukana politiikassa ja muussa yhteiskunnallisessa keskustelussa, voinko luottaa viranomaisiin, jos joudun johonkin prosessiin. Jääviys ei aina näy, eikä koskaan tule näkymäänkään. Onneksi on oikeusjärjestelmä ja asioista voi kannella ylempiin oikeusasteisiin. Nyky yhteiskunnassa hirvittää se seikka, että kaveri suhteilla voi olla merkitys monissa eri yhteyksissä, jotka tapahtuvat piilossa ilman julkisuutta. Kiusata ja vainota voi jäämättä siitä kiinni, jotain yhteistä siinä on seksuaalirikoksiin, jotka pysyvät salassa, eivätkä välttämättä paljastu koskaan. Some on tehnyt sen, että henkilöitä voidaan mustamaalata salakavalasti niin, että mustamaalauksen alullepanijat eivät jää kiinni. Mustamaalaus voi alkaa siitä, että on erimieltä mustamaalatun kanssa, ei siihen muuta tarvita. Itsestäni laitettiin kuva Järvenpäässä sijaitsevan ravintolan nettisivulle ilman lupaa, kuva oli otettu ravintola koronan sisältä ja olin siinä tunnistettava. Minulle korvattiin lahjakorteilla se , kun olin ottanut yhteyttä esimieheen. Kuvasta on voinut mustamaalata ja siitä on ollut helppo viedä jotain  perätöntä tietoa eteenpäin.

Itsensä puolustaminen kiusaamista ja vainoamista vastaan, voi aiheuttaa lisää kiusaamista ja vainoamista. Helposti käy niin, että kisatun puolustautumiseen puuttuminen, on yksinkertaista ja ”turvallista” verrattuna kiusaajien toimintaan puuttumisella. Taitavat mustamaalaajat vetoavat auktoriteetteihin ja ovat hyviä uskottelemaan ja vakuuttelemaan toimintansa oikeudenmukaisuudesta. ”Värvätyt” joilla ei ole mitään yhteistä mustamaalattuun, lähtevät vainoamiseen mukaan, juuri auktoriteettien vakuuttelujen takia. Jostain syystä kiusaajat vainoajat, eivät tunnu ymmärtävän olevansa mukana rikollisessa toiminnassa, josta maksimirangaistus on 2 vuotta vankeutta.

Nimettömyys, ”pinnanalla” toimiminen ovat erittäin vaarallisia tämän ajan ilmiöitä, ne nimittäin nakertavat yhteiskuntaa ja tekevät siihen väkivaltaa. Yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus, viranomaisten toiminta, ovat avainasemassa, ettei lasku kasva ja paisu vääryyden voimalla.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu