Aito avioliitto, on se sen arvoista.

Avioliittolaki muuttui. Muuttuiko avioliitto? Jos avioliitto on luonnollinen instituutio, jonka yhteiskunnallinen tehtävä on antaa lapselle isä ja äiti, niin ei muuttunut.

Tottakai lainsäädäntö julistaa sukupuolineutraalia avioliittokäsitystä, mutta sitä ei ole pakko ostaa ja ottaa totuutena. Kaikkia lakeja saa kritisoida, ja siksi niitä muutetaankin. Avioliittolakiin tulisi palauttaa sukupuoliperuste. En kuitenkaan usko, että niin tulisi tapahtumaan vielä tulevina vuosina tai vuosikymmeninä. Pitkä matka on kuljettava, jotta käsitys avioliitosta kirkastuisi päättäjien enemmistölle.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisälläkin on ikävästi halua astua samaan suohon, mihin valtio astui edellä.  Sukupuolineutraalin avioliittokäsityksen suohon. Sekään ei muuta sitä, mikä on avioliitto.

Ei, edelleenkään aidon avioliiton osapuolina eivät ole vaimo ja vaimo. Toisin kuin lööpit julistavat tänään. Voitte myös korottaa vuoden perhekanavaksi Youtube-tilin, jossa ei ole yhtään isää näkyvissä. Se ei muuta kuitenkaan elämän realiteetteja. Isän syliin kaipaa aina lapsi, vielä vanhanakin.

Aito avioliitto on jotain kaunista, hyvää ja arvokasta. Olen antanut lihani revittäväksi sen edestä. Olen antanut vuosia itseni, persoonani ja vakaumukseni alttiiksi arvostelulle, pilkalle ja häväistykselle. Olen ottanut vastaan painostuksen toistuvat aallot, jotka ovat lyöneet työhöni. Se on ollut sen arvoista. Niinkuin hyvät, ja sanoisinko myös, pyhät asiat ovat.

Minulle avioliitto on jatkossakin yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto. On täysin ok sanoa eri asioita eri nimillä. On sukupuolineutraaleja liittoja, ja sitten on avioliittoja. Aitoja avioliittoja.

 

SusannaKoivula

Sosionomi(AMK)-kirkon nuorisotyönohjaaja,vaimo ja Aito avioliitto -vaikuttaja "Ajatuksista ei peritä tullia" -Luther <a href="https://mobile.twitter.com/SusannaKoivula" title="https://mobile.twitter.com/SusannaKoivula">https://mobile.twitter.com/SusannaKoivula</a> <a href="http://susannakoivula.com/" title="http://susannakoivula.com/">http://susannakoivula.com/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu