Katkeraa demokratiaa

Kreikassa kolmaskin hallitustunnustelija eli entinen helleenien valtionvarainministeri Venizelos on heittänyt tunnustelut jäihin. Uusintavaalien todennäköisyys kasvaa. Jo aiempi tulos oli varsinaista sokkihoitoa muulle Euroopalle. Kärjistäen tästä noussut ihmetys on kuin ihmettelisi, että eivätkö ne kreikkalaiset haluakaan vapaaehtoisesti nääntyä nälkään. Demokratiasta onkin tullut katkeraa kalkkia. Tiedättekö, mille muulle demokratia on inhottava kivi kengässä? Aivan oikein, fasismille.

Tosiasiassa tämä kaksinaamaisuus demokratian tuottamien ”ääriaineksien” noususta täällä Suomessa aiheuttaa minussa kollektiivista kansanhäpeää. Olen hyvissä ajoin kertonut, mihin tämä Kreikan kepittäminen johtaa. Eikä kyse ole nyt siitä, että esimerkiksi hallituspuolueiden kärkinimet olisivat demokratiaa oikeasti syyttämässä. Heidän olettaisi tietävän ihan saman kuin minäkin: tyytymättömyys kasvaa Kreikassa. He ovat huolissaan vain rahoistaan. Korjaan, meidän kaikkien rahoista, mutta hallituspuolueiden – ketkä kulloinkin siihen kokoonpanoon ovat kuuluneetkaan – ajamana vailla riskienhallintaa nämä meidän rahat on pelipöydälle laitettu. Nyt ne ovat vaarassa tuon demokratian vuoksi. Riskianalyysien tekeminen on jokapäiväistä toimintaa. Kun jalankulkija on ylittämässä ajotietä hän katsoo molempiin suuntiin, ettei jäisi auton alle.

Joku saattaa muistaa termin ”niskalenkki” eurokriisiaikojen alkumetreillä. Tosiaan, Kreikalla on niskalenkki nyt muista euromaista. Samaan aikaan, kun suomalaisten älykkyyttä yritetään aliarvioida harhauttamalla puheilla ”ääriliikkeistä” niin euroeliitti on vain lisäämässä pökköä pesään. Tämä Perussuomalaisten vertailu on valitettavan kömpelö yritys peitellä hallituspuolueiden omaa riskianalyysin täydellistä puutetta. Katsokaa nyt hyvänen aika niistä eri valiokuntien papereista, mikä puolue on jättänyt eriävät mielipiteet näihin riskejä kasvattaneisiin lausuntoihin.

Koskapa sana ”vastuu” sen eri muodoissa, aina yhteen metodiin sen lokaation muuttamisessa, tuntuu olevan hallituspuolueille niin rakas, niin tässäpä teille: te olette itse täysin vastuuttomasti pistäneet panokset pelipöydälle tietämättä pelin sääntöjä (siltä se ainakin vaikuttaa). Deal with it.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu