511,5

Otsikossa ei ole Euroviisugaalan voittajakappaleen saavuttamaa pistemäärää, vaan uusi euroajan ennätys Espanjan ja Saksan 10-vuotisten bondien preemioerosta, eli kansanomaisesti sanottuna riskilisästä. Ajattelin hieman myös tuoda mukaan muutamia muita tarkasteltujen maiden riskilisähetkiä.

  • 30.4.2010 Kreikan riskilisä 633
  • 1.11.2010 Irlannin riskilisä 475
  • 29.4.2011 Portugalin riskilisä 685

Espanjan kanssa liikutaan siis hyvin tienausherkillä territorioilla. Vielä ei ole aivan tarkkaa tietoa siitä, miten Espanja aikoo pääomittaa pankkejaan. Viime viikolla tuli lähes 50 miljardin pommi, ja tämäkin viikko on avattu pirtsakkaasti 30 miljardin paukulla. Rajoy on saattanut olla yhteydessä itseensä David Copperfieldiin, koska Rajoy on ilmoittanut, että nämä hoidetaan ilman, että maa lainaa rahaa markkinoilta. Markkinat arvelevat Copperfieldin avustuksella saada taiottua nuo eurot, mutta katsotaan nyt. Voihan tässä ahne tienausvaltioneuvostokin pistää hykerrellen nimiä papereihin.

 

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu