Unohditko mainita jotain, Jutta Urpilainen?

Eurotivolista alkaa valot sammua ja talousfasismi näyttäisi nyt saavuttavan sellaisen pisteen, että tulee ihan Pohjois-Korea mieleen. Ilmeisesti valtiovarainministeri on vain unohtanut mainita, mitä ovat ideoineet? Reuters uutisoi, jotta pääomaliikkeiden rajoituksia ollaan jo suunnittelemassa, mutta myös Schengen-sopimuksen osalta voisi harkintaa tehdä. Kreikan vaalit hermostuttavat.

Espanjassa on käyttelytileihinkin tullut pienellä pränttiä sopimuksiin, joissa tilin varat voidaan jäädyttää jopa kahdeksi vuodeksi. Espanjan tukiohjelmasta ajateltiin nyt käyttää pysyvää vakausmekanismia EVM, jolloin sen super-senior velkojan asema tuli ikävänä yllätyksenä. Kyseinen asema tarkoittaa sitä, että saneerauksessa EVM vie rahat ensin ja jos jotain jää jäljelle niin loput tapelkoot murusista. Velkakirjapako alkoi välittömästi ja Espanjan lainapaperien korot nousivat rajusti. Pörsseissä euforia vaihtui siihen apatiaan, josta toissaviikonloppuna kirjoitin.

Kaikki entiset tukimaat ovat jo ilmaisseet halunsa saada samat ehdot kuin Espanja. Portugali ja Kreikka liittyivät tänään tähän kuoroon, Irlanti jo eilen. Kyproskin liittyi vahvemmin tukiremmiä hamuileviin maihin, mutta maan tukipaketti olisi myrsky vesilasissa.

Aiempi, lyhyt blogikirjoitus sisältää muuten espanjalaisministerien tekstiviestittelyä tukiohjelman neuvotteluhetkiltä. Kiristämiseltä haiskahtaa.

Tuskinpa tässä blogissa on mitään niin tähdellistä asiaa, mihin mikään suomalaismedia tarttuu. Ihmetellään jatkossakin, miksi kansa on raivona ymmärtämättä syytä.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu