Tukipyyntö päivässä – kaksi parhaassa

Aiemmin esitin pienen varjoloton siitä kuinka kauan kestää Espanjan tukipyyntö, kun valtiolainojen riskilisä repesi tietyn pisteen ylitse. Oikea vastaus oli 28 päivää. Epävirallista veivausta oli toki jo tiedossa, itse asiassa tukipyyntö tiedettiin ennakoida jo aikoja sitten. Eipä siinä mitään. Ehtipä Kyproskin hakeutua tukiluukulle, kannattaahan se nyt vielä kun luottoa piisaa. Tukipyynnöt putoilivat ennen vanhaan puolivuosittain, mutta nyt ollaan jo tilanteessa, josta voisi sanoa ”tukipyyntö päivässä – kaksi parhaassa”.

Nämähän ovat kuitenkin vain takauksia, jos ne rahoitetaan EFSF:stä. Eli ei mitään hätää, ei merkattu budjettiin. Jo nuorna poikana katselin Kaurismäen leffaa ”Kalamari unioni”, jossa niin ikään haettiin hieman luottoa. ”Takaajat ovat oven takana, sopii käydä katsomassa.” =) Kaikki pankkialallakaan työskennelleet suomalaiset puheenvuorolaiset eivät näytä sisäistävän sitä melko oleellista juttua takauksista. Se kun käytännössä maksukyvyttömälle taholle myönnetään lainoja – jopa niin, että tukipyynnötkin otetaan tervetuliaispuheiden (O. Rehn) kanssa vastaan, ja nämä käytännössä maksukyvyttömät tahot ovat aiemmin olleet takaamassa niinikään käytännössä maksukyvyttömiä tahoja, niin sanoisin tässä olevan melkoinen karuselli pyörimässä. Mutta ministeritasolta pistettiin paremmaksi. Ei makseta, jos tulee luottohäiriöitä. Noniin, näin hienoa takausjärjestelmää tässä ollaankin puuhaamassa? Tämä asiantuntevuus suorastaan säkenöi. Tällä porukalla siis Suomi on kriisiä ratkomassa luokitusdarwinismin mukaan? ”Neljän kopla” valmisteli kokouksen ja Suomen edustajat käyvät jättämässä kansan luottokortin itse pääkokoukseen.

Toisinaan minulle tulee sellainen olo, että turhaan tässä mitään talousasioita pidän esillä. Pitäkää hauskaa niin kauan kuin vielä voi. Kommentointi poistettu ja tämä jäänee näillä näkymin ainakin hetken ajaksi viimeiseksi Puheenvuorokseni.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu