Shoppailuhuumaa!

Tietyt tapahtumat ovat saaneet minut tarinointituulelle. Tarina alkaa astuessani markettiin. Harmaapoplarinen kaveri aurinkolasein varustautuneena vinkkasi minulle:

– Psst, hei kaveri. Osta tästä keissillinen kaljaa.

– Ööh, en mä juo kaljaa. Kiitos ei.

– Nyt sä et tainnut kuulla ihan tarpeeksi tarkkaan. Mä sanoin, että osta tästä keissillinen kaljaa. Viiskymppiä.

– Ee-en mä, jos mä jostain syystä ostaisinkin kaljaa niin tuolta kaupasta sitten…

– No niin, eli kyllä sitä kaljaa voi sieltä ostella sit joo. No niinpä tietysti. Mut nyt on katos tällainen hieno jälkimarkkinakauppa menossa. Älä nyt luikertele siinä, ihan samaa kaljaa tää on kuin tuolla kaupankin hyllyllä.

– Mut mä olen enempi noiden brittisiiderien makuun…

– No voi-voi, kun nyt sattuu olemaan tässä vaan kaljaa myynnissä. Me tossa kavereiden kanssa päätettiin, että 85% äänimäärällä me myydään tää keissi sulle viiteenkymppiin. Kyllähän sä sitten saat myydä sen eteenpäin, jos siltä tuntuu ettet itse tarvii huikkaa.

– Enhän mä siitä nyt saa lähellekään viittäkymppiä…

– No, ei kait se minun vika ole, jos olet huono kaupparatsu? Törkeetä tuollainen, että omia puutteitas rupeat sitten sälyttämään muiden syyksi. Mua niin rassaa tollainen asenne ”et ei minussa oo koskaan mitään vikaa”.

– No ei mulla ole rahaakaan. Tälläkin hetkellä budjetit on alijäämäisiä. Ei mulla ole varaa tuollaisia ostella.

– Kas kun et oo hoksannu, että sä otat sitten siinä tapauksessa lainaa. Mistä näitä talousasioista mitään ymmärtämättömiä oikein sikiää? Tuossa on lainatiski. Ei muuta kuin velkapaperia liikkeelle niin saat ostettua tän kaljakeissin.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu