Euromielipiteitä kansalta

Talouselämä uutisoi MTV3:n tekemän kyselyn siihen suuntaan kuin mitä lukujen takaa itse asiassa paljastuu. Osapuilleen joka toinen suomalainen haluaa euroalueen hajoavan – osittain. Palataan tähän jäljempänä. Sen sijaan noin joka kuudes on sitä mieltä, että säilytetään euroalue, eli tähdätään tiiviimpään talousliittoon, tai siis liittovaltioon.

Kunnallisvaalit lähestyvät ja panokset kovenevat. Ilmeisen outoja vetoja on tässä kuullut viime aikoina. Ratkaisevaksi tekijäksi voivat muodostua vielä ne henkilöt, joilla ei ole tarkkaa kantaa miten eurokriisin kanssa tulee menetellä. Todennäköisesti näistä ainakin joku tulee näkemään tilanteen toivottomuuden – ja tähän puolueet tietysti laskelmoivat saavuttaakseen parhaan mahdollisen kannatuksen kuntavaaleissa.

Euroalue todennäköisesti joutuu vain kovempaan paineeseen jonkun euromaan lähdettyä. Joten uskommeko ihan oikeasti Espanjan pysyvän ruodussa, jos me tomerasti täältä Suomesta ojennetaan espanjalaisia? Entä jos rahat eivät riitäkään? Joudutaanko vielä kiertämään monta sopimusta ja sääntöä matkan varrella, jolloin luottamus murenee entisestään?

Vastapuolella on poliittinen ideologia pitää euroalue yhtenäisenä. Ollaan kuin yhtä suurta, joskin riitelevää, perhettä.

susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu