Hei, me repoillaan!

Tämä saattaa olla täysin turha kirjoitus, koska olen aivan absoluuttisesti täysin vakuuttunut siitä, että valtiovarainministerimme kertoo juurta jaksain suuressa salissa, miten euroalueen pankkien lyhytaikainen rahoitus on hanskassa. Hän saattaa sivulauseessa muistaa mainita jotain vakuuksistakin, mutta se nyt tuskin nousee pääaiheeksi.

Näiden kuvaajien valossa on aivan ilmeistä, että pankkikriisi ja luottolama on taputeltu ehkä yli-ikuisiksi ajoiksi ja me voimme keskittyä tienaamaan, koska ERVV pitää nollamarginaalia, eikä siitä muutenkaan tulisi meille korkoeroja. EKP pitää nollalinjaansa, ja Suomenkin 2-vuotisissa valtiolainoissa mentiin nollan tuntumaan. Kuvaajat ovat muuten identtiset, mutta niissä on otettu kaksi eri aikaskaalaa.

Näiden muhkeiden tuottojen edessä onkin varmasti ilahduttavaa kuulla jatkossa, miten suomalaisetkin eläkerahastot suorastaan pullistuvat varallisuudesta. Ja jotta korkosijoitukset eivät yksistään pääsisi kokeilemaan salkun ompeleita niin voihan sitä Helsingin yleisindeksin n. -7% vuoden alusta saavutetulla arvokehityksellä testata.

Kissan päivät.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu