Markkinat helpottuivat Suomen pankkitukipäätöksestä

Suomen perinpohjin pankkitukiasiaan perehtyneet parlamentaarikkomme päätyivät hallituspuolueiden kannatuksella hoitamaan Suomen riskillä espanjalaispankkien kriisiä pankkituella. Valtiovarainministeri Urpilainen (sd.) harmistui 100% vakuusvaatimuksien edessä ja totesi, että silloinhan Suomi odottaa alaskirjaavansa koko summan. 40% vakuuksilla Suomi siis tällä logiikalla odottaa Espanjan alaskirjausprosentin olevan 40%. Kun muilla euromailla ei tietojen mukaan ole vielä vakuusruljanssista puhuttu niin Suomen tappio-olettaman mukaan Italia joutuisi alaskirjaamaan muutaman miljardin. Eipä siinä, onhan Italialla hyvin pullat uunissa.

Markkinoilla huokaistiin syvään, ja ilmeisen helpottuneesta syystä. Espanjan velkakirjoissa on taas kiitettävästi tarjontaa markkinoilla, eikä halukkaiden ostajien tarvitsekaan ihan jokaista kiveä kääntää löytääkseen edes murusia.

Financial Times kertoo breaking newsinä, että Espanjan 10-vuotinen lainakorko on rikkonut juuri uuden ennätyksen!

Taitaapi olla kopsun paikka. Savuviskiä Islay-saaren tislaamoilta.

susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu