Täysin mystinen Espanjan romahtaminen

Kukaan ei nähnyt tätä ennalta. Täysin puun takaa tulleet Espanjan ongelmat ovat mykistäneet osapuilleen aivan kaikki. Kohta taataan vakuuksien antajaa, Espanjan kuningaskuntaa. Onneksi minkäänlaisia merkkejä ei sentään ole Italian ajautumista euron rakennevikojen vuoksi tukiohjelmien pariin. Ilman euroa olisimme täysin tuuliajolla: emme tietäisi mihin miljardien ja taas miljardien sitoumukset tekisimme.

Miksei kukaan edes yrittänyt varoittaa Espanjan ongelmista? Eikö aiempien tukipakettien tarkoitus ollut nimenomaan rajata ongelmat niin, ettei Espanjan tai Italian kaltaiset isot maat ajaudu rahoitusmarkkinoiden ulkopuolelle? Mikä tilanne on EVM:n super senior -aseman kanssa? Vähän sieltä sun täältä tulee ristiriitaista tietoa. Tämä etuoikeusasema kyllä varmasti säilyy, koska Valtioneuvosto on niin jämerästi todennut vastatessaan mm. kriisiä koskevaan välikysymykseen kesäkuun alkupuolella.

Rautainen ammattitaito on onneksi puolellamme. Esimerkiksi valtiovarainministerillämme on varmasti vuosikymmenien kokemus vääntämisestä markkinavoimien kanssa ja edellisellä kaudella otetut niskalenkkiotteet vain tiukentuvat ja puristavat entisestään niin paljon pahemmin, että kohta koko universumi on armoillamme.

Me vain tienataan korkoeroilla. Kyllä meidän kelpaa.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu