Markkinakatsaus: Espanjan peli alkoi heti

Tuskin oli Draghin torstaina pitämä tiedotustilaisuus päättyä, kun position hankkiminen alkoi Espanjan pääministeri Rajoyn ilmoitettua perjantaina tutkivansa apupaketin ehtoja. Tätä pidetään signaalina alistumisesta. Eipä tuo tieto nyt niin oleellisesti markkinoihin vaikuta, ellei siinä olisi kyljessä Draghin viekkautta. Nimittäin EKP:n valtiolainojen tukiostot alkaisivat vasta ERVV:n tukiohjelman mukana. Tämä on se kuuma peruna.

Viekkaaksi tämän asetelman Draghi on pedannut siten, että jos tulee massiivisia myyntiaaltoja niin Espanja ajautuu väkisinkin nopeasti tukiohjelmien pariin. Tällöin pitäisikin olla sitten ostolaidalla. Hermopeliksi tilanne menee, kun jokainen toivoo muiden myyvän. Perjantaina alkoikin siksi ”varman position” hankinta. Kun ennen pitkää Espanja alistuu niin silloin pitäisi olla pitkällä positiolla.

Nyt ilmeisimmin veikataan Espanjan antautuvan pian. Mutta Draghin viekkaus voi purra takaisin: mitä suurempi ralli tulee, sitä kauemmin Espanja voi viivyttää tukiohjelmia ja Troikkaa. Päiväkauppaa käyvät ovat siksi kiinni omassa asemassaan, eikä voittojen kotiuttaminen välttämättä olekaan paras strategia.

Minä ainakin holdaan näissä asemissa. Voi olla, että sen vuoksi jää maksimaalinen hyöty saavuttamatta. Toisaalta, eipä näpit pala sitten aivan hiilitomuksi. Ehkä se meni sittenkin tuurilla oikein, etten viime maanantaina luopunutkaan aivan kaikesta.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu