Hyviä ja huonoja uutisia

Aamu on hyvä avata hyvillä uutisilla. Talouselämä kirjoittaa piensijoittajille sopivista yrityslainoista. Tällä menetelmällä pilkottaisiin pienempiin osiin yrityksen tarvitsemaa rahoitusta. Paakut ovat tavanneet olla aivan tavallisen kansalaisen ulottumattomissa. Yrityslainat ovat siitä hyvä rahoitusmuoto, että se on vaihtoehto sille tavanomaiselle yrityksen ottamalle pankkilainalle. Tämä pankkilainojen hyvin suuri osuus Euroopassa onkin ajanut Euroopan pankkiensa vangiksi.

Yrityslainat ja osakepääoman kerääminen näkisin tervetulleena tasapainotuksena. Pienillä yrityksillä ei välttämättä ole silti mitään muuta vaihtoehtoa kuin turvautua pankin lainatiskille. Kokonaisuutena rahoitusalan riippuvuus voisi vähetä, mikäli eri rahoitusmuodot kävisivät tasapäisemmiksi. Toivon, että malli saa riittävää kiinnostusta, jolloin mukaan voitaisiin ottaa kattavampi tarjonta yrityksistä piensijoittajille. Yrityslainojen suhteen riskit ovat toisella tolalla kuin osakerahoituksessa. Yrityslainan myöntäjä ei suoraan omista yritystä. Kiinnostuneiden kannattaa silti käydä läpi huolellisesti lainaehdot.

Huonojakin uutisia maailmaan mahtuu. Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa, miten palkaton ja huonopalkkaisen harjoittelijoiden rekrytointi kasvaa. Luonnollisesti ensimmäinen selitys ilmiölle on yritysten nykyinen kilpailukyvyn menetyksestä johtuva ahdinko. Tällä tavoin ”palkkaamalla” palkatonta väkeä saadaan kilpailukykyämme kohennettua. Voidaan siksi sanoa, että pärjäämme euroalueella pitkälti ns. orjatyövoiman avulla. Toisille maksetaan työehtosopimusten mukaista palkkaa. Tämä eriarvoistaa ja tätä vasten joudun itse kyseenalaistamaan opiskelun mielekkyyden. Kilpailukyvyn menetyksestä (siis sitä samaa ”tautia”, mitä euroalueen kriisimaat potevat) nimimerkki Tyhmyri esittää hyvin mielenkiintoisen graafin.

Tänään julkistetaan ennakkotiedot vielä Saksan ja koko euroalueen 2. neljänneksen bkt-lukemista. Saksan luvut tulevat yhdeksältä ja euroalueen lukemat puolilta päivin. Eiköhän ne tule kommentteina sitten mainittua. Muutakin makrodataa euroalueelta on luvassa.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu