Markkinakatsaus: myyntinamiskan hipelöintiä

Viime viikkoina rallia pitäneissä kursseissa on minusta nyt jo ostettu sisään EKP:n (ja muutaman muun keskuspankin) puuttuminen peliin. Myyntilaidalle lähdettäessä pitää yrittää objektiivisesti katsoa markkinahintojen tasoa. Joissain kohteissa mennään jo nyt hyvin ilmavissa hinnoissa. Pienetkin pettymykset eritoten Euroopan sekasotkun vuoksi tuovat tasoja rajusti alas.

Optimismi siihen, että jonkinlainen ratkaisu löytyy on jo toiveajattelun piirissä, mutta momenttia härkäviikoille siitä silti on. Varovainen ottaa viime viikkojen nousut taskuunsa. Ylipäätään ainoa riski on se, että ”tyhjää rahaa” on vieläkin markkinoilla, joihin ei kohteita oikein löydy. Tuo raha hakeutuu joko osakkeisiin tai hyödykemarkkinoille. Jos osakekurssit eivät oikein jatka nousuaan, mutta esimerkiksi vehnän tai riisin hinnat kohoavat tuntuvasti rupean itse hakemaan myyntinappulaa.

Kesän pohjilta takana on kuitenkin tehty mojovat rallivoitot, joten myyntilaidalle lähteminen hyödyttää hieman, vaikka pieni ralli jatkuisikin. Jotain on saanut ”pelastettua”. Aivan kaikilla kotimaan osakkeilla ei ole tarvetta tehdä muutoksia. Hyviäkin tuloksia Q2:lta on tullut muutamia, ja näiden firmojen tuloskunto seuraavaan osinkoon ei välttämättä ole huono pitokohde.

Syksymmällä tulee kuitenkin parempia ostokohteita. Jos ei muuta niin valuuttapuolelta.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu