Euroopassa ei kukaan pärjää Saksan valuuttavuoteessa

Euroalueen jako kahteen leiriin, pohjoiseen ja etelään ei minusta ole toimiva ratkaisu sekään. Perussuomalaisten pj. Soini tarjoaa tässä yhtä helposti toimivaa ”ratkaisua” kuin vaikkapa pääministeri Katainen. Ajatus lieneekin herättää keskustelua ja todeta, ettei Saksan kanssa pärjää Euroopassa kukaan – valuuttaunionissa. Kataisen ja Urpilaisen ehdotus vakuudellisista bondeista on sinällään ihan hyvä idea, annetaan siitä rehdisti tunnustusta. Nykyistä liekkimerta ne eivät ehdi sammuttamaan.

Bundesbank taas totesi rajoittamattomasta setelirahoituksesta, että ei kiitos. Espanjan tilanne synkkenee hieman enemmän ja nopeammin kuin itsekään olisin arvellut. Erityisesti investointien pudotus on hälyyttävän suuri. Me emme Espanjaa pysty pitämään kuivilla. Siis emme edes koko europorukalla. Irlannin kaltaisia pieniä maita kyllä, ja Irlanti vielä kun yrittää itsekin kivuta pois rotkon reunalta.

Mikäli Suomi ei ymmärrä itse lähteä euroalueesta voi tapahtua se vielä pahempi: kriisimaat joutuvat lähtemään vielä arveluttavammin seurauksin – tai sitten se pahin: niitä joudutaan roikottamaan kalliisti löysässä hirressä EKP:n kasvavin toimin. Yhteiskuntarauhan puolesta pelkään pahinta.

Monelle Suomen euroero on edelleen karmea ajatus. Ei se varmastikaan kenestäkään helppoa tule olemaankaan. Vaihtoehdot ovat nykyisin vain vielä karmeampia. Jopa se euroalueen jakaminen kahteen leiriin.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu