Sadan miljardin pankkituki Espanjaan… kerran kuussa?

Espanjalaiset tallettajat ilmeisen huojentuneena nostivat tileiltään rahaa yli 70 miljardia euroa pelkästään heinäkuussa, sillä tilallehan tulee suomalaistenkin takaamia yhteisiä rahoja. Tätä ei voida kuitenkaan jatkaa ihan loputtomiin. Nimittäin espanjalaisilla on yhä n. 1500 miljardin euron edestä talletuksia, joten jos europäättäjät ovat kaavailleet täyttävänsä espanjalaispankit täydellisesti julkisilla varoilla niin EVM:n koko pitää nyt ainakin kolminkertaistaa.

Mutta emmehän me ole ruokkimassa talletuspakoa, emmehän? Me vain reagoimme jo tapahtuneisiin talletuspakoihin. Yksityinen pääoma karkaa ja tyhjiön täytämme näillä hilavitkuttimien rahoilla. Pienenä vinkkinä voisin sanoa, että yksityistäkää ERVV, eli Suomen tasavallan sijaan siitä ostaakin osuuden vaikkapa Soros tai Pimco. Jos tämä tuntuu kelpaavan niin silloin bisnesidea tuskin on kamalan huono. Aloittaa voi vaikka myymällä 10% osuuden. Jos taas kenelläkään ei tunnu olevan kiinnostusta tämän puulaakin tuottoihin, kannattanee siitä jäädä kokonaan pois.

Suurhenkilömme sanovat, jotta me emme halua olla aiheuttamassa ongelmia Euroopassa. Emme niin, me olemme haalimassa niitä itsellemme.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu