Pala demokratiaa kuoli tänään

Tänään, 1.9. astui voimaan EU-alueella myös pieniwattisten hehkulamppujen valmistus- ja tuontikielto. Aiempina syyskuun ensimmäisinä kirjoa on vähennetty pala palalta. Vuosi sitten bannin saivat 60-wattiset hehkulamput. Päätöstä ei ole kansalaisilta liiemmin kyselty, tai käyty merkittävää keskustelua. Suomikaan ei ole hoksannut kertoa, että banni on järjetön.

Vaikka 90% hehkulamppujen energiasta tulee lämpönä niin se on talvipakkasilla säästöä lämmityskustannuksissa. Helsinki-Vantaan lentoasemalla, joka sijaitsee siis etelässä Suomen koordinaatistossa mitataan keskimäärin vuosittain vain muutama hellepäivä.

Ympäristöystävällisyys tuotiin kotitalouksiin ympäristömyrkyllä, elohopealla. Osa kansalaisista ei sen kummemmin ihmettele, vaan lykkää elohopeapitoisetkin ”energiasäästö”lamput suorilta sekajätteen sekaan.

Kiitos.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu