New Yorkin persut Espanjan tilasta

On aina syytä epäillä omaa mielenterveyttä, kun arvostettu New York Times lähtee täysin pölhöpopulistiselle linjalle maalailemaan piruja seinille ja manaamaan euron loppua. Eihän tässä mitään varsinaista hätää pitäisi olla. Kolmen viime tilastoidun kuukauden aikana (touko-heinäkuu) espanjalaispankeista on talletuspako ollut n. 200 miljardia euroa, ja tästähän peräti puolet kompensoidaan 100 miljardin pankkitukipaketilla.

Kasvuakin on. Esimerkiksi happamat luotot ovat olleet pirteässä vireessä ja tämän vuoden aikana niiden määrä on lisääntynyt puolella. NYT sentään herättää toiveita EKP:n huomisesta kokouksesta. Talouselämä uutisoi tästä, Bloombergille vuodettujen muistioiden mukaan mitään suurta ja mullistavaa tuskin siis tapahtuu.

Umpipersulinjalla jatkaa tuttuun tyyliinsä myös Telegraph. Mukavaa nyanssia tulee siitä, että Espanjan pääomapako peittoaa jopa Aasian maiden kriisin (1997) suhteellisella suuruudellaan.

Suomella on totta kai kaikki edellytykset pitää tätä eurohimmeliä kasassa vaikka yksinään. Joku Moody’s nyt oli hiukka happamana alkuviikosta, mutta hallitusohjelmassamme lukee, jotta paras luottoluokitus säilytetään. Draghi kuulemma vastasi tähän, että ”maksoi mitä maksoi.”

New York Timesin persuleirin varsinainen täräytys oli muuten tämä:

The continued exodus of money and people from Spain could be a warning
to European policy makers that bailing out the country — a step now
widely expected — may not stem the panic as long as the Spanish economy
remains in a funk.

Melkein kuin Eurooppaministerimme suusta, eikö totta?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu