Kiva kehuakin välillä!

Minun piti kirjoittaa tästä jo viikonloppuna. Nimittäin viime viikon loppupuolella tuotiin alkuvuoden varustamojen verotusmuutoksen vaikutuksia esille. Verotusta muutettiin 1.3.2012 siten, että voiton sijasta verotuksen määrittely voidaan tehdä myös paattien koon ja lukumäärän, eli ”kokonaistonniston” mukaan.

Valinnan vapaus johtaa tietysti siihen, että verosuunnittelulla varustamot pyrkivät laskemaan verotaakkaansa. Näinhän siinä on käynyt. Verorahan virta tästä nimenomaisesta verosta on laskenut tarkastelujaksolla. Voisi siis olettaa, että metsään meni. Vaan ei.

Muutoksen seurauksena Suomen lipun alle on tuotu laivoja joitain kappaleita, sekä se on lisäksi synnyttänyt n. 700 työpaikkaa, joista n. 400 Suomeen. ”Tonnistoveron” sijaan verokantaa tuleekin tuloveroina, ja usean sadan työllistyneen kasvaneen ostovoiman mukaan myös sisäinen kysyntä oletettavasti kasvaa. Siis myös ALV:tä tulisi kerätyksi enemmän.

Minullakin on hyvä mieli, kun saa kehuakin välillä! Toivottavasti tätä pohditaan nyt siinä mielessä, jotta onko enemmän veroa sittenkään enemmän rahaa valtiolle? Vertailuun voidaan käyttää vaikkapa ajoneuvoveron muutoksen vaikutuksia.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu