Luottotappioiden huumaa

Otetaanko Kreikasta heti takkiin pikkaisen, vai pistetäänkö lisää takauksia? Jälkimmäinen on siksi mielenkiintoinen toimi, jolla Kreikan lainataakka vain kasvaisi ja tavoitteet karkaavat yhä kauemmas. Suomeksi: vielä suuremmat luottotappiot.

Vaikka Wall Street Journalin otsikossa nimetään pahanenteisesti IMF:n kertovan Kreikan tarvitsevan lisää rahoitusta niin kyseisen lausunnon antaja ei enää toimi IMF:ssä, mutta on Troikan ja Kreikan tarkastuskäynnissä mukana ja edustaa nykyisin Kreikkaa. Tämä lausunto siis voisi ajatella olevan vastaosapuolen näkemys. Kannattaa silti muistaa, ettei IMF itsekään ole kovin haltioissaan Kreikan ohjelmasta.

Velkasaneeraus on näillä näkymin järkevin tapa. Toki siitä aiheutuu nämä tappiot, mutta illuusio siitä, että tämä on tienaamista kyllä karisee pois. Voisi tulla terveempää toimintaa tilalle. Jos leikataan ensimmäisiä bilateraalisia lainoja niin se tietää suoraan vain tappiota Suomelle. Jos leikataan toisesta tukipaketista niin ainakin saamme selville, miten hyvät saamamme vakuudet ovat. Vai viedäänkö niitä valkoisia papereita oikeussaliinkin ja kerrotaan tuomareille, että nyt on pikkaisen liikesalaisuuksia tässä?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu