Markkinakatsaus: Fedin jälkeen?

Suurin kysymys viime aikaisten käänteiden jälkeen on, jotta paljonko viime aikojen uutisia on jo hinnoiteltu sisään? Bernanken veto pistää lisää setelikoneiden kierroksia oli enimmäkseen odotettu, samoin Saksan perustuslakituomioistuimen EVM:n hyväksyntä kuin myös Draghin puheet velkapaperien ostoista. Oikeastaan vain yksi uumoiltu kohde ei ole toteutunut: Kiina ei ole pistänyt järisyttävää elvytyspakettia, vaikka maan talous vaikuttaa hoippuvan pahastikin.

Toimiiko markkinat nyt lainkaan rationaalisesti? Tähän on vaikeampi vastata. Yksi teema voi olla, että edelleen luotetaan siihen, että pakon edessä joku toimii: euroalueella joko EKP tai poliitikot. Jos sitten ei molemmat. Viime viikkoina olen itse laittanut vain myyntitoimeksiantoja sitä mukaa, kun pidemmän ajan tavoite tulee vastaan. Näin ei ole kaikille kohteille vielä käynyt. Kurssiheilahtelut ovat olleet vähintäänkin irrationaaliset, mutta syy löytyy helposti: markkinat ovat edelleen hyvin, hyvin ohuet. Volyymit ovat erittäin alhaalla ja siitä syystä pienemmällä kaupankäyntimäärällä on mahdollista vaikuttaa muutoksiin rajustikin. Varovaisuus tuoksuu siis pitkälle, kun suuri osa sijoittajista vain tarkkailee tilannetta.

Tarkasta suunnitelmasta on hyvä pitää kiinni. Itse joudun jopa monena arkipäivänä ottamaan pienet päiväunet siinä iltaviiden ja -seitsemän väliin, etten mene tekemään strategiani vastaisia liikkeitä. En voi liiaksi aliarvioida muiden älykkyyttä esimerkiksi Karlsruhen EVM-päätöksen suhteen. Päätös on ”kyllä”, mutta sen rajoittavat yksityiskohdat ovat itse asiassa paljon tiukemmat kuin mitä ennakkoon ajattelin.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu