Matematiikka on yksinkertaista

Kreikan Troikka-raportti, jota ainakin allekirjoittanut odottaa melkoisella mielenkiinnolla, ei nyt sitten tullutkaan valmiiksi, vaan menee jopa ensi kuun loppupuolelle. Sen sijaan Nikosiassa, Kyproksessa kokoontuneet EU:n talousasioista vastaavat ministerit kokoontuivat tappelemaan pankkiunionista. Joitain, lähinnä Kansallisen Kokoomuksen jäsenkirjallisia ovatkin käyneet hihkumassa innosta siitä, että tappelut jatkuu EU-tasolla. No, huvinsa kullakin.

Kreikkaa ei toki unohdettu. IMF:n ranskalainen pääjohtajatar, Christine Lagarde kävi kertomaan, että aika voisi olla yksi tekijä, jolla Kreikkaa voitaisiin tulla vastaan. Maan pitää kuitenkin jatkaa ponnistuksiaan. Itävallan kirstunvaltiatar Maria Fekter puolestaan kertoi, että aikaa voidaan antaa lisää, muttei lisää rahaa.

Nyt tarkkana. Kreikan talous kyykkää edelleen enemmän kuin on edes arvioitu hiljattain. Tämä aiheuttaa sen, ettei aikanaan ruusunpunaisiin tulevaisuudenkehityksiin sommitellut tukirahat tule yksinkertaisesti riittämään. ”Lisää aikaa” tarkoittaa sitä, että suurempia vajeita katsotaan läpi sormien. Suuremmat vajeet kuitenkin tarkoittavat yhtä asiaa: raha ei riitä.

Matematiikka on minusta tällä tasolla hyvin yksinkertaista. En oikein ymmärrä, miten ison eurooppalaisen maan valtiovarainministeri voi olla näin pihalla aivan perusmatematiikasta.

Tällaisen tietotaidon jyllätessä ei välttämättä kyllä tule ihmetelleeksi, miten kriisi vain jatkuu ja pahenee.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu