Euroopan rataennätys

Euroopan ”rataennätykset” ovat päätyneet myös Bloombergin aamun uutiseen. Kyseessä on minusta niin 1:1 näkemys oman näkemykseni kanssa, etten paljoa viitsi sörkkiä siihen. Huomioitavaa on se, miten laakereille lepäämään jäänyt Euroopan kärkiporukka joutuu kerta toisensa jälkeen palaamaan miettimään mitä seuraavaksi. Ranskan entinen presidentti Sarkozy julisti kriisin jo päättyneeksi, painotan sanaa entinen. Merkelillä on vaalit noin vuoden päästä ja jos yli puolet pitää euroa haitallisena heille, valtaosa haluaa ainakin Kreikan lähtevän eurosta ja vain 13% hyväksyy EKP:n uudet kujeet niin vaaleista voi tulla mielenkiintoisetkin. Aika siis käy Merkelilläkin vähiin.

Toinen huomio on artikkelissakin mainittu vuoden 2011 heinäkuun täydeksi pannukakuksi osoittautunut kokous ja tämän huomioiminen on aina plussaa, joskin ”kaiken ratkaisseet” LTRO:t tuolta muuten ihan ansiokkaalta listalta puuttuu.

Yhden asian Bloomberg toki jättää kertomatta. Noin kaksi ja puoli vuotta velloneen kriisin aikana on ylisuuria valtioiden velkoja saatu alaskirjattua n. 20 miljardin euron edestä. Siis n. puolen prosentin verran matkalla Maastrichtin sopimuksiin. Lohduttavaa siis olisi silloin projisoida niin, ettei tämä enää kestä kuin 398 vuotta. Todellakin vain ”olisi”, sillä tokihan tuon 20 miljardin velkahelpotuksen vastapainoksi on ladottu satoja miljardeja lisää nettopohdittavaa.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu