Kiitos internetille

Rolf Törnroos ehti jo havaitsemaan Eurooppaministeri Stubbin (kok.) närkästymisen. Uutisissa on ruvennut Stubbin mukaan vilisemään uutisia, jotka eivät ole Suomen kannan mukaisia. Sellaista se on tällä internetin aikakaudella. Kansalaiset lukevat uutisia myös kansainvälisestä mediasta, eikä uutisia saakaan enää kerättyä Suomen viralliselle tiedottajalle moderoitavaksi tai hylättäväksi. Ns. arabikevät yllätti vanhaan tiedotusmenetelmään tuudittautuneet pitkän linjan hallitsijat housut kintuissa.

Stubb mainitsee yhden esimerkin. Häntä ottaa pannuun, koska tiedotusvälineissä on mainintaa Saksan olevan halukas vivuttaa Euroopan vakausmekanismi EVM nelinkertaiseksi. Aiemmin me olemme tottuneet siihen, että Saksa torppaa ehdotukset suorilta hyväksyäkseen ne sitten myöhemmin. Nyt Saksan apulaisvaltiovarainministeri on myöntänyt sen, että näistä keskustellaan, eikä siis edes torpata suorilta. Samoin Suomen valtiovarainministeri Urpilainen (sd.) on myöntänyt, että asiasta on keskusteltu. Suomen linja on kansainvälistenkin tiedotusvälineiden mukaan tämän idean torjuva. Uuden Suomen tiedotus aiheesta on linjassa näiden kanssa. Hyvä yksityiskohta on, että US tarjoaa sen linkin lähteeseen.

Siis mikä tässä on Stubbin mielestä nyt niin kamalan ikävää? Moni eri lähde kertoo, että rahaston vivuttamisesta on keskusteltu. Suomessa kerrotaan mikä on Suomen kanta. Mitä ihmeen mustapekkaa tässä ollaan pelaamassa? Sellainen on toki mainittu, että virkamiehet uskovat Suomen vastustuksen olevan kierrettävissä.

Vaan kun tietää mikä on Stubbin suhtautuminen Euroopan Unioniin ja yhteisvaluuttaan niin se varmastikin ottaa pannuun lukea kaikenlaista. Sekin on huomattu, että huhuja lentelee milloin mistäkin. Osa pitää paikkaansa, osa ei. Caveat emptor, se on sellaista. Aikanaan oli mm. idea, että väliaikainen vakausrahasto muunnetaan täksi pysyväksi. Muunnoksen idea oli siinä, että pysyvä rahasto toimii eri mekaniikalla. Sitten puhuttiin niiden kapasiteettien yhdistämisestä. Suomen linja oli, että sitä ei hyväksytä. Se hyväksyttiin. Pelasiko Stubb mustapekkaa?

Erittäin hyvä koonti tästä tiedottamisen uudesta kulttuurista löytyy Kauppisen blogista. Lukekaa ne uutiset blogin linkkien takaa. Kiinnittäkää huomiota päivämääriin, monessa tapauksessa musta onkin valkoista vain muutaman päivän päästä. Minusta on aivan luonnollista, että tässä virallisen kakanpuhumisen maassa todetut kakkapuheet halutaan vaihtaa parempaan tiedottamiseen. Kiitos siitä kuuluu internetille.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu