Urpilaisella valtit kourassa

Hyvin usea Suomen kansalainen on säikähtänyt 2000 miljardin lukemia koskien euroalueen pysyvää vakausrahastoa EVM:a. Tilanne lienee Saksassa samanlainen. On siksi hyvä, että Suomeen saapui Saksan ja Hollannin valtiovarainministerit pyyhkimään huolet pois todella suurista vastuista. Wolfgang Scäuble totesikin, että 500 miljardia on katto. Ja mikä kaikkein parasta: tätä kattoa ei ilman Suomen hyväksyntää nostella. Saksakaan ei pallottele meidän kustannuksellamme!

Ja kun tuosta EVM:stä tuli puhe, niin samallahan tässä voisi nostaa valtiovarainministeri Urpilaisen (sd.) kerta kaikkiaan jauhot opposition suuhun lykännyttä tekstiä. Suoraa lainausta Suuresta salista, opposition välikysymykseen. Ote Urpilaisen vastauksesta:

Turvallisuuteen vaikuttaa ensinnäkin EVM:n lainojen

ensisijainen asema verrattuna yksityisen sektorin lainoihin. Vastaava

asema on IMF:llä, joka ei ole historiansa aikana juuri

koskaan joutunut kirjaamaan itsellensä tappioita. Siksi

myöskään vakuuksien vaatiminen ei ole EVM:n

osalta perusteltua. Myös hallitusohjelmassa vakuusvaade

koskee nimenomaisesti ERVV:n takausosuuksia.

Toiseksi turvallisuutta ja oikeudenmukaisuutta tuo se, että kaikki

maat, mukaan lukien kriisivaltiot, ovat velvollisia maksamaan pääomaosuutensa.

Tästä johtuen ERVV:lle ominainen väistyvien

takaajien ongelma poistuu EVM:ssä. Kolmanneksi EVM tekee

mahdolliseksi velkajärjestelyn, mikä takaa osaltaan

pankkien ja sijoittajien vastuun toteutumisen. Suomen kannalta tärkeää oli

myös varmistaa, että uusia ratkaisuja EVM:n pääoman

kasvattamisesta ei jatkossakaan voida tehdä määräenemmistöllä,

vaan tähän vaaditaan yksimielisyyttä.

Vastustamattomasti laitettu! Vaikka itse olenkin oppositiopuolueen jäsen niin tässä yksityisten sijoittajien vastuussa olen tismalleen samaa mieltä. Tämä, ja mahdollisia alaskirjauksia varten väliaikaisen vakausrahaston takaamista lainoista on vakuudet. Arvon valtiovarainministeri, tämän upean vastauksen jälkeen todettiin hallituksen nauttivan eduskunnan luottamusta.

Nyt kaikki valtit ovatkin oikeastaan teillä. Oppositio on hampaaton, koska vastuita ei voida kasvattaa noin vain koska meillä on veto-oikeus. Tämän lisäksi meillä on ensisijainen velkojan asema, aivan kuin kansainvälisellä valuuttarahasto IMF:llä. Yksityinen sijoittajavastuu toimii. Bravo!

Kansa on selkeästi tukenut tätä tiukentunutta – joskin kieltämättä lähempänä Perussuomalaisten linjaa. Se on näkynyt mm. kannatusmittauksissa pitkin vaikeaa taivalta eurokriisin rintamalla.

Tässä on jossain vaiheessa noussut otsikoihin jotain EVM:n vivutuksesta ja joku vuotanut muistio sisälsi jonkin verran vaikeaselkoisia teknisiä yksityiskohtia eri luokitusten papereille. Teidän lieneekin syytä palata tuohon välikysymyksen vastaukseenne ja tuoda sitä esille, kun sen vivutuksenkin kanssa ne ”EVM:n miljardimäärät” voivat otsikoissa näyttää suurilta. Teidän tarvitsee vain muistuttaa kansaa tästä meidän ensisijaisen velkojan asemasta ja yksityisten sijoittajien ensisijaisesta vastuusta.

Kaikkein positiivisinta tässä on, että nyt tekin voitte ruveta ratsastamaan eurokriisillä, koska EVM:n perustaminen on ideoitu astuvan voimaan jo 8.10. ja silloin suomalaiset saavat itse nähdä, miten luotettavaa ja ammattitaitoista taloustaito demarileirissä onkaan. Kauas on tultu Ulf Sundqvistin ja Arja Alhon ajoista.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu