Taataan palvelut, kartat roskikseen ja iho umpeen!

Katsoin vasta tänä aamuna Yleisradion kuntavaaliohjelman Salosta Areena-palvelusta. Vasta nyt, kun suurin osa tänne kirjoittavista ehdokkaista on omat näkemyksensä Yleisradion kuntavaalikiertueen toisesta jaksosta pureskellut jo aikoja sitten. Halusin ensin tietää reaktiot, jolloin ohjelmaan itsessään sai latautuneemman fiiliksen. Otsikon mukaan siinä taattiin palveluja, kehotettiin heittämään kartat roskikseen ja yrittäjille sanottiin, jotta iho umpeen. Suomesta taitaa todellakin tulla Eurooppaan yksi ongelmapesäke lisää.

Mitä ihmettä on palvelutason takaaminen? Siis ihan konkreettisesti, miten tämä muka toteutetaan? Yksi alansa huippulääkäri palvelee jossain kunnassa ja hoitaa potilaita esimerkillisen ripeästi ja tehokkaasti. Miten taata tai turvata jokaiselle suomalaiselle sama? Sehän on ihan mahdotonta ennen ja jälkeen karttojen roskikseen heittämistä. Poliittiseen jargoniin kuuluu tällainen hieno mielikuva, että jotain viivoja uusiksi vetämällä jostakusta vähemmän kokeneesta lääkäristä tuleekin yht’äkkiä todellinen spesialisti. Emme me muuta voi tehdä kuin parhaamme. Ja sekin pitää tiedostaa, ettei sekään aina riitä.

Nostetaanko syytteitä, jos kunnalla ei ole marssittaa tasalaatuisia erikoishenkilöitä jokaiselle peruspalvelun toimipisteelle? Tuskin nyt kuitenkaan. Kun parin tunnin ohjelmasta ensimmäinen puolisko vaelletaan näin metsässä ilman kompassia – karttahan on jo roskiksessa – niin jatko on vähintäänkin yhtä hämärä.

Kun lopulta päästään puolivälin tietämillä kysymään asiaa myös yrittäjien näkökulmasta, että voisiko he auttaa niin pohjustuksen katkaisee juontaja, joka ei itse ymmärrä Suomen Yrittäjien edustajan pohjustusta. Juontaja toteaakin, että vaikeaselkoista on. Itse olin korvat höröllä ja tein mieleeni muistiinpanoja. Ilmeisesti juontaja oletti, että jos hän ei asiaa ymmärrä niin tuskin kukaan muukaan: iho umpeen vaan.

Suomen Yrittäjien hankintalakiopas on suunnattu vain yhdistyksen jäsenille. Siitäkään ei minunkaltaiselle yrittämispuolen asioista kiinnostuneelle ehdokkaalle ole juuri apua, kun tieto on salattua. Sen sijaan Suomen Yrittäjien muu tietopaketti on hyödyllistä ja se sopii oikein hyväksi lukemistoksi kelle tahansa ehdokkaalle. Jos vaikka ymmärrys kuntien onnistuneesta elinkeinopolitiikan toteuttamisesta heräisi laajemminkin. Ja vaikka onkin eri mieltä niin se voisi saada ehdokkaat pohtimaan kysymystä miksi ne yrittäjät ovat tuota mieltä. En minäkään nyt aivan kaikesta ole toteuspuolella samaa mieltä, mutta arvelen ymmärtäväni heidän intressejään.

YT-neuvottelurumba on ollut melko vilkasta, joten poteroihin ei sovi kaivautua kenenkään. Toivottavasti nyt ymmärrettäisiin yli puoluerajojen pohtia tätä ilman ennakkokäsityksiä. Niin, ja toivottavasti joku Yleisradiostakin lukee tämän palautteenomaisesti ja skarppaa jatkossa.

Kuukauden päästä nähdään, miten tätä maata kuskataan eteenpäin.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu