Ennakkoäänestys kasvattaa suosiotaan

Kahden ennakkoäänestyspäivän jälkeen on äänensä käynyt jättämässä noin kaksikymmentä tuhatta suomalaista enemmän kuin neljä vuotta sitten. Kun itse pidän virallista äänestyspäivää eräänlaisena poikkeuspyhänä ja mielessäni nuo sunnuntait saavat aina sellaisen omanlaatuisen atmosfäärin, tulenkin pohtineeksi syitä siihen miksi ihmiset äänestävät ennakkoon. Onko syy ihan käytännön sanelemaa? Voisihan ajatella äänestyspaikoilla vallitsevan varsinaista ruuhkaa, jos jokainen kävisi äänestämässä yhden päivän ajan.

Hienoa on kuitenkin saada näinkin varhaisessa vaiheessa ennakkotietoja siitä, että äänioikeuttaan käyttää useampi suomalainen. Puoluekentällä on tapahtunut paljon sitten viime kunnallisvaalien ja ilahduttavaa on myös nähdä ihan konkreettisesti, miten pienetkin ryhmät käyvät esittäytymässä ja tarjoamassa vaihtoehtojaan. Tällä on, vaikka muuta haluaisikin uskoa, vaikutusta myös siihen, miten tutut ja turvalliset valtapuolueet herkistyvät kuuntelemaan kansalaisten mietteitä. ”Nukkuvien puolue” on nimittäin yksistään ollut suurempi kuin vaikkapa vaalivoittoa näin ”valtakunnallisella tasolla” tavoitteleva Kansallinen Kokoomus.

Käytä rohkeasti äänioikeuttasi. Vaikka miten tekisi mieli jättää äänestämättä vaikkapa Piraattipuoluetta (tai jotain muuta ”pienryhmää”) siksi, ettei sieltä kuitenkaan kukaan mene läpi niin varsinainen läpimurto voi olla muutaman vuoden tähtäimellä mahdollinen. Tilausta uusille tuulille on. Ennen kaikkea kunnallisvaaleissa voi yksikin ääni merkitä ratkaisevasti, eritoten maaseudulla.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu