Herranen aika, antakaa meille David Cameron!

Brittiläisen Telegraphin mukaan Britannian pääministeri David Cameron on uhkaillut käyttää veto-oikeuttaan EU-budjetin jatkuvassa paisuttelussa. Jos Brysselistä ei karsita 4000 työpaikkaa niin lisää rahaa ei briteiltä heru. Cameron siis ajaa maansa etuja, voitteko kuvitella sellaistakin tapahtuvan? EU-byrokratian paisuminen samaan aikaan kun he karsivat kuluja on Cameronin mukaan kestämätöntä. Mistä meille Suomeen oma Cameron?

Ilmeisesti ei ainakaan valtioneuvoston väestä. Eurooppaministeri A. Stubb (kok.) kävi ihmettelemään, jotta sanooko britit ”bye-bye” hienolle pullataikinalle? Stubbin käyttämä vertaus laivan lähtemisestä ja toisen vilkuttamisesta voisi herättää epäilyjä siitä, että kannattaisikohan siellä konehuonekannella käydä kurkkaamassa onko kaikki hyvin. Vaan eipä taida juolahtaakaan mieleen. Telegrarphin uutisessa mainitaan lausunnon antajaksi virheellisesti ulkoasiainministeri.

Kokous onnistui kuin onnistuikin alittamaan riman. Kun aiemmin niille on ladattu toiveita niin suurimmaksi osaksi ei tehdä mitään. Ja tällä kertaa kun mitään ei varsinaisesti odoteta, niin taotaan takapakkia. Asioita lykättiin vielä enemmän tuonnemmas, kun kerran sitä markkinapainetta ei ole. Meiltä halutaan rahaa, ei mitään YK:n turvallisuusneuvoston paikkoja. Kuinka kauan tämän yksinkertaisen asian sisäistämiseen voikaan valtioneuvostolta mennä aikaa?

Sokerina pohjalla: kun Cameron oli vaatinut ökypalkkaisten paperinpyörittäjien karsimista, oli komission edustaja todennut, että EU:n palkkalistoilla on reaalimaailmasta irtaantuneita pilvilinnaunelmoijia, ei ruohonjuuritason purilaisen paistajia. Voiko EU:n ongelmaa osuvammin enää kuvata?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu