Malariaunioni

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kreikan malaria ei ole pelkästään palannut hetkellisenä ilmiönä, vaan tauti kulkeutuu verta imevien hyönteisten kuljettamana ihmisestä toiseen. Hyttyset eivät juuri piittaa siitä, miten paksu lompakko kohteella on ja miten paljon tämä voi käyttää varojaan lahjontaan. Voisi siis olettaa, että terveydenhuollon täysi alasajo ainakin hidastuu sitä mukaa, mitä useampi kansanedustaja tekee tuttavuutta tämän EU-vitsauksen kanssa.

16 miljoonaa turistia käy Kreikassa vuosittain. Turisti, joka käy noutamassa malarian ei tautia juurikaan levitä, mutta se voi silti osoittautua kohtalokkaaksi Kreikan melko haastavassa taloustilanteessa. Turistien suosimilta alueilta pitäisi nyt ainakin kodittomat ja vähävaraiset kiikuttaa jonnekin mukavalle leirille. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Kansainvälinen terveydenhuollon hyväntekeväisyysjärjestö MSF, joka on tottunut taistelemaan mm. malariaa vastaan Afrikassa pelastaen vastasyntyneitä, onkin ihmeissään EU-maan tilasta. Heidän mukaansa jopa aivan rutiköyhillä afrikkalaisilla mailla on olemassa jonkinlainen kansallinen suunnitelma kamppailussa malariaa vastaan; mutta hienossa, uljaassa ja vauraassa EU:ssa levitellään käsiä.

Kreikkalaisia lääkäreitä ei voi juurikaan syyttää. Reuters kertoo 36 tunnin työvuoroista, mutta palkkaa ei ole näkynyt kuukausiin. Suomessakin terveydenhuollon parissa puhutaan kaikenlaista ikävää. Ehkä siksi onkin hyvä kertoa, mikä tulee olemaan täälläkin nämä EU-standardit terveydenhuollon puolella.

Yliopistolla konsultointia kreikkalaiselle terveysjärjestölle antava kertoo, että ongelma ei ole niinkään terveydenhuollon tila, vaikka lähes joka kolmas kreikkalainen ei saakaan rahatilanteestaan johtuen tarvittavaa terveydenhuoltoa. Syy on kuulemma maahanmuutto.

Reutersin uutinen aiheesta.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu