Kas kummaa

Kansallisen Kokoomuksen ja siten myös Suomen tasavallan linjaksi on nyt sitten tullut täysin odotetusti Saksan liittokansleri Merkelin ja Ranskan presidentti Hollanden linja: pysyvästä vakausrahastosta (EVM) pääomitetaan jopa 6000 euroalueen pankkia, jos vain tarvetta ilmenee. Sanoma tapauskohtaisesta tarkastelusta tarkoittaa sitä, että niin kauan kuin vain rahaa saadaan euromailta revittyä rahastoon, sitä sieltä ojennetaan pankeille.

Asenteen muuttuminen on sikäli hieman arveluttava, ettei pääministeri itsekään taida tarkalleen tietää paljonko Euroopan pankkien n. 35000 miljardin euron taselastista on epäkuranttia tavaraa.

Suomen kustannukseksi tulisi siten korkeintaan n. 600 miljardia euroa. Asiaa pahentaa tietysti se, että tätä savottaa kun lähdetään siivoamaan niin matkan varrelta putoaa tukien puolelle moni muu maa, joka tietysti pahentaa tukitarvetta, ml. eurovaltioiden julkinen velka.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu