Raflaavaa provokaatiota – kamalaa, järkyttävää

Toivon, ettei Kokoomusnuoret nyt ulkoista ajatteluaan jollekin värittömälle puurolle. Erästä sitaattia lapsilisistä on vastaanotettu tuohtunein mielin. Sitaatin kun lukee tarkemmin niin siitä selviää, että tarkoitus on ollutkin olla raflaava. Ja mitä mieltä ammattitaidottomat ”imagokonsultit” ovatkaan aina käskeneet tehdä näissä tilanteissa? Irtisanoutua. Saippuaa kuluu ja käpälät kiiltää. Olemmeko me hulluja?

Juuri kenellekään ei tule mieleen pohtia itse tätä Schubakin sanomaa. Jokainen vanhempi varmastikin peilaa tilanteen oman kokemuksensa kautta. Ehkä ei nähdä, että vanhemmuus ei ole tasa-arvoista, etenkään niille pennuille. Eugeniikkaa tai ei, niin tosiasia on, että jotkut sairaudet ovat hyvinkin perinnöllisiä. Lisäksi pari päihderiippuvaista teiniä saa ajoiksi rokkifestivaalialueen pusikossa ihan sitä samaa mitä kruununperijäpariskunta barokkivuoteessaan. Jos joku on sitä mieltä, että lähtöasetelmat pennulle ovat yhtäläiset tai että kumpikin tarvitsee taloudellista tukea jälkikasvun vuoksi niin saa olla. Saa pahastua, saa tuohtua. Kunhan sitten edes ajatellaan myös itse asiaa.

Nimittäin tässä nyt pitää muistaa kuljettaa sanomaa sanomana, eikä se tarkoita samaa kuin tehtyä tekoa. Jos koskaan niin juuri nyt Suomessa tarvitsee pohtia epämiellyttäviäkin asioita velkaantumiseen pysäyttämiseksi. Vai oletammeko me, että kyllä Euroopasta löytyy toinenkin ”Suomi”, joka kirjoittelee meille tukipaketteja tämän tästä?

Schubak ei tuota ideaansa voi omin nokkineen mennä kirjaamaan lakikokoelmaamme, eikä muuten edes yksi edustaja parlamentissa voi sitä tehdä. Eikä myöskään onnistu vaikkapa minareettien kieltäminen. Toki kansanedustajan sanomana ollaan pari askelta lähempänä, ja sen vuoksi keskustelunherättämisen painoarvo on ehkä suurempi, vaikka umpitasa-arvoisessa yhteiskunnassa huudellaankin kansalaisten yhdenvertaisuutta ja sen sellaista. Jos vaikka tuhat kansalaista kävisi vaatimaan lapsilisien poistoa tai minareettikieltoa niin jos heillä ei ole mitään asemaa niin tasa-arvoisessa yhteiskunnassahan heidän näkemys voidaan sivuuttaa.

Itselleen rehellisillä ihmisillä on jokaisella samansuuntainen näkemys oikeudenmukaisesta yhteiskunnasta. Tällä tavoin me määritämme normit. Me emme aina välttämättä huomaa mikä on tahatonta provosointia ja mikä tarkkaan harkittua ja laskelmoitua. Jotkut pyrkivät tekemään eron selväksi heti ampumalla tuntuvasti ylitse tyyliin hihamerkkikirjoittelu. En nimittäin usko, että ne hampurilaismerkit olivat siihen kirjoitukseen ihan vahingossa kulkeutuneet.

Vaan yksi asia minua huolestuttaa: tällaisia tekstejä luetaan tarkoituksenmukaisesti ”väärin”, ja kyse ei nyt ole jonkun yksittäisen ryhmän lausumista. Tässä ollaan pikkuhiljaa kovin totalitaristisessa yhteiskunnassa, jossa verbaali-inkvisiittorit suorittavat keskiaikaisia noitaoikeudenkäyntejään perin jouhevasti. Tyranniaa tästä tulee.

Nämä lapsilisäkysymykset ja muut ovat ikävä muistutus siitä, miksi näen loogisesti tulevan vielä pahempaa. Eurokriisiä seuranneena on käynyt hyvin selväksi se, mitä siitä saa sanoa hyväksyttävästi ja mikä on heti provosointia. Saksan hallitukselta tuli jo aikanaan ilmoitus, että aihepiirin tiimoilta pitäisi punnita sanat hyvin tarkkaan.

Pahoittakaa mielenne ja provosoitukaa kaikessa rauhassa, jos siitä tuleekin sitten hyvä mieli. Tosiasioita suhtautumisenne ei kuitenkaan muuta. Kreikan talousennusteet ovat nyt ensi vuodelle vielä pahempia kuin mitä arvovaltainen IMF joutui säveltämään europopulistipolitiikoiden vuoksi omassa ”pahimmassa mahdollisessa skenaariossaan” aiemmin tänä vuonna. Ja tämä skenaario otettiin mukaan vain siksi, ettei se vuoden 2010 ennuste osunut edes samaan ilmaansuuntaan.

susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu