Suomalaiskomissaarin ristiriitaiset lausunnot

Yhdellekään avustavalle maalle ei aiheudu tappioita, tämä on varmaa.” Näin päättäväisesti lausui Olli Rehn keväällä 2010 Kreikan 1. tukiohjelman kartoitusvaiheessa. Pölhöpopulisteiksi leimatut Perussuomalaiset olivat silloin, ja ovat edelleen, sitä mieltä; että Kreikan velkataso on liian korkea ja niitä pitää leikata. Mutta mistäs nyt oikein tuulee? ”Meillä pitää olla 12. marraskuuta mennessä yhteinen näkemys siitä, miten Kreikan velkataakkaa pienennetään.” Näin varma Olli Rehn loppujen lopuksi sitten olikin.

Toisaalta tämä on se paljon odottamani vaihe. Kohta sitä vastuuta ruvetaan kantamaan myös täällä Suomessa. En suinkaan odota niinkään Suomelle lankeavia miljardiluokan tappioita, mutta enemmänkin sitä hetkeä, kun se älykkyyttä aliarvioiva lässytys siitä ”vastuunkannosta” loppuu aiemmassa kontekstissa.

Mäntylahtikin voi siellä napostella Suomelle lisää yritysveroja ja miksei samoin tein muitakin veroja, että nämä tappiot saadaan jotenkin kompensoitua. Onhan hän päässyt vasemmistolaisten kanssa juhlimaan hyvin sisäpolitiikan hoitanutta valtioneuvostoa. Se oli Kokoomuksen kynnyskysymys saada Suomelle nämä tappiot.

Kaipa me silti Kreikan tappiot kestämme. Mutta miten niiden muiden maiden tukiohjelmien laita on? Irlanti nyt voisi selvitäkin kurimuksestaan. Siltikin heillä on aivan täysi oikeus vaatia samanlaista kohtelua velkajärjestelyille. Portugalin kohdalla joudutaan myös nielemään tappioita. Sekä sitten Espanjan kanssa, kunhan nyt nämä EKP:n lainasotkut saadaan selvitettyä ensin.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu