365

Otsikon numeraalin voisi yhdistää helposti karkausvuodettoman kalenterivuoden vuorokausien määrään. Tässä yhteydessä se on kuitenkin ”tasavitosiin” pyöristetty euromääräinen luku. Tuon luvun verran jokainen suomalainen velkaantui yksistään marraskuussa 2012 valtiomme johdosta. Suomen tasavallan velka kasvoi miltei kahdella miljardilla eurolla tuona marraskuuna. Kaikki hyvin?

Tätä käsittämätöntä määrää voisi havainnollistaa myös näin: nettomääräinen normaali työmarkkinatuki työttömälle on n. 500 euroa kuukaudessa. Vertaamalla lukuja toisiin yksi mielenkiintoinen kysymys: olemmeko me lähes kaikki ilman töitä?

Aiemmin kirjoitin, miten huonoissa suhdanteissa julkinen taho puuttuu peliin ja rupeaa itse investoimaan, kun yksityiset eivät varovaiseksi tultua sitä tee. Investoinnit ovat kuitenkin pikemminkin kutistuneet lähes olemattomiin. Tämä on se varsinainen huono uutinen: velkataakan kasvu on lähes yksinomaan puhdasta syömävelkaa.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu