Keskustelufoorumeiden mahti

Kävin perjantaina lueskelemassa kaikenlaisia foorumeita eri aiheista, yleensä kun ei vain tule mentyä muualle, sillä Puheenvuoron väki on ahkeraa ja keskusteltavaa riittää. Aiheita tulee ja asiaakin. Kun hieman vilkuili muualle ja takaisin tänne niin oikeastaan eräänlainen ahaa-elämys iski vasten kasvoja kuin se kuivatukseen tarkoitettu tekstiilinpala, johon on ujutettu poltettua vetyä.

Mitä ihmettä täällä pohditaan ilmatilan hallintaa tai opastetaan ystävällisesti porukkaa hakeutumaan Suomi24-tyylisille palstoille? Joitain satunnaisia ylilyöntejä lukuunottamatta Puheenvuoron porukka on fiksua, ja melko pitkälti puheenaiheet ovat hallussa. Laitetaan pari esimerkkiä, miten tyylikkäästi muualla kommunikoidaan.

Ensimmäinen esimerkki tulee erään tietokonepelin yhteydessä tarjottavaan keskustelufoorumiin, jossa voi tietysti kertoa pelin ohjelmointivirheistä, tehdä ehdotuksia tuotekehittelyn nimissä, sekä tietysti keskustella itse pelistä.

Ensimmäisten parin sivun jälkeen selviää, että peli on täysin paska. Ihan siis siitä huolimatta, että se on myynyt todella hyvin. Kukaan muu – paitsi kirjoittajat itse kukin vuorollaan – ei osaa pelata peliä, ja ovat surkeita ja uusavuttomia uikuttajia, joiden pitäisi mennä imemään tuttia. Tämän lisäksi firma on ilmeisesti menossa konkkaan, koska se joutuu säälittävällä tavalla hakemaan uusia myytyjä kopioita sulkemalla huijausohjelmia käyttäneiden asiakkaiden pelitilejä. Se tosin ei näkynyt millään muotoa esimerkiksi Financial Timesin yhtiöreportaaseista. Vähänpä FT tietää totuutta. FT kävi esimerkiksi kirjoittamaan, ettei kyseisellä yhtiöllä ole velkaa ja sen käteisvarat ovat miljardeja dollareita ja kasvamaan päin. Analyytikot pitivät firman osakkeita ”ylipainota” tai ”osta” -kategorioissa.

Toinen esimerkki olkoon nyt hurjan villityksen saanut maiakalenteri. Foorumilta selvisi hetkessä, että oli alunperinkin typerää ajatella maailmanlopun tulevan talvipäivän seisauksena, koska uusi elämä alkaa tietysti keväällä, eli siten tässä joudutaan kolme kuukautta vartomaan kevätpäivän tasausta. Eteläiseltä pallonpuoliskolta kyseltiin, että syyskuuhun astiko tässä he joutuvat elelemään, että tännekö kaikki tulevat pakoon maailmanloppua.

Kevätpäivän tasauksen ajankohta oli älykkyystason selvä vedenjakaja, koska ainoastaan typerykset eivät tiedä / tienneet vuoden 2013 tasauksen osuvan 20.3. eikä 21.3., kuten viesteissä annettiin harhaanjohtavasti aluksi ymmärtää. Hyvä ratkaisuehdotus tuli, että perutaan koko kevätpäivän tasaus tai vaihdetaan se kesäkuulle, että armonaikaa tulisi entistä enemmän.

Maioista tiedettiin sanoa myös, että heillä oli jakso syklien välillä. Koska tämä jakso on englanniksi sama kuin kuukautiset niin sitten ruvettiin kauhistelemaan sitä, miten ankeaa aikaa tämän on tarvinnut olla maioille.

Uskokaa tai älkää, olen todella paljon viisaampi taas tänään kaiken tämän informaatiopommituksen jäljiltä.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu