Ääliöyhteiskunta

Nyt kun meille barbaareille on kerrotu mikä on oleskeluyhteiskunta niin sivistymättömät ääliöt vastaavat, että tämähän on ääliöyhteiskunta. Mehän olemme ääliöitä! ”Ei kai nyt sentään, puhu omasta puolestasi vain”, toteaa defenssimuuriensa takaa närkästynyt. Minähän en kuulu ääliöihin, ja olen niin saamarin sivistynyt, että valitsen myös lajitoverini ympäriltä tarkkaan valikoiden. Niin tarkasti toimin, että vältyn kokonaan muunlaisten kohtaamiselta. Niitä moukkia ja trolleja näkyy kyllä valitettavasti Uuden Suomen Puheenvuorossa. Ne pitää vain sivuuttaa, että voi elää omassa yhteiskunnassa. Siis siinä, mikä ei ole ääliöyhteiskunta. Niin helppoa se on!

Onneksi Suomessa ei ole ääliöiden yhteiskuntaa. Eikö esimerkiksi ääliömäistä olisi rangaista kaikkia niitä, jotka yrittävät kuormittaa yhteiskuntaa kaikista vähiten? Tämä voisi näkyä esimerkiksi niin, että työmarkkinatukea saava pistää sivuun niistäkin vähistään esimerkiksi osakkeisiin. Hän elää nyt kituuttaen, kasvattaa sijoituksiaan pikkuhiljaa, osingoilla ja mahdollisilla myyntivoittotuloilla (joista maksetaan vähintään 30% veroa epä-ääliöiden yhteiskunnalle!) balansoidessa hän joko ei tarvitse niin paljon tukea tai sitten hän on tällä ”ylimääräisellä” auttamassa omalla kulutuksellaan ylläpitämässä taloudellista toimeliaisuutta. Hän käy vaikka kahvilassa ja kahvilanpitäjällä riittää puuhaa. Rahaahan siitä tulee. Ja kun tulee rahaa niin tulee myös verotuloja.

Olisihan se aika ääliömäistä esimerkiksi evätä tällainen. Ajatellaan vaikkapa, että jos tällainen henkilö putoaisi toimeentulotuen asiakkaaksi niin silloinhan yhteiskunta voisi riemuita siitä, että esimerkiksi 5000 euron sijoituksilla, joista tulee 300 euroa vuotuista osinkoa niin yhteiskunta voisi vähentää tämän tuesta. Satanenhan tulee verotuloja, joten toimeentulosta voidaan ottaa kaksisataa pois: silkkaa säästöä. Ääliöyhteiskuntahan toimii niin, että henkilö pakotetaan luopumaan tästä ja kuluttamaan viimeinenkin sentti ennen kuin tuet aukeavat. Ääliöyhteiskunnassa ajatellaan, että nyt pakotetaan tuo ryyppäämään ja rälläämään nuo rahat ensin pois, koska jos antaisimme tukea niin tämä voisi tehdä näin näille sijoituksille joka tapauksessa. Ehkäpä kaikkein huvittavinta ääliöyhteiskunnalle on, että tuolla 5000 euron sijoituksilla ei ole juuri sillä hetkellä hyvät markkinaolosuhteet myyntiin. Tulee siis tulipalomyynti ja näistä saa vain 3000 euroa sillä hetkellä. Vielä, kun tämä henkilö viettää näillä rahoilla vaikka kunnon ryyppyreissun esimerkiksi Thaimaassa, tulee hepatiitin kanssa takaisin niin onhan siinä hoidettavaa.

Mutta eihän meillä näin. Mehän valitsemme tarkkaan ne yhteiskunnan edustajat, joiden kanssa olemme tekemisissä ja kiellämme muun todellisuuden olemassaolon. Näin me voimme päätellä, ettei meillä ole ääliöyhteiskuntaa. Eikä olekaan, joskin hieman arveluttaa tuo oleskeluyhteiskunta. Mitähän niille oleskelijoille pitäisi tehdä? Pitäisiköhän ne päästää päiviltä pilaamasta hyvää mielikuvaa toimivasta hyvinvointivaltiosta? Se olisi arvatenkin oikein suvaitsevaista.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu